woensdag 3 mei 2023

 

F
T
Y
I
NIEUWS  |  OVER GREENPEACE  |   GREENPEACE OP SCHOOL  |   JA
Doneer nu

Het gevaar van Tata Steel

Video Marlijn bezorgde omwonende rondom de Tata Steel fabriek
Foto: © Tobias Kleuver / Greenpeace

Beste Brigitte,

Er komt een gigantische bruine wolk uit Tata Steel. De rook stroomt veel sneller uit de installaties dan normaal. Je hoeft de stank erbij niet te ruiken, om te weten: foute boel. En dat klopt, deze wolk bevat hoge concentraties kankerverwekkende stoffen. 

Ik mail je niet over een eenmalige ramp. Op de website van de bezorgde ouders van Frisse Wind zie je hoe vaak zulke gifwolken voorkomen. Soms krijgt Tata Steel hiervoor een boete, maar echte maatregelen neemt de overheid niet. De staalfabriek mag nog jaren zo doorgaan.
De omwonenden leggen zich er niet bij neer. Op allerlei manieren pakken ze de grote vervuiler aan. Ze voeren actie, monitoren Tata Steel, fotograferen giflozingen en rapporteren incidenten. Burgers doen wat de overheid nalaat.

Maar alleen de overheid kan besluiten de gifwolken van Tata Steel te stoppen, door
de meest ziekmakende onderdelen per direct te sluiten. 
Teken de petitie

Wandel door de duinen met dappere omwonenden

Vervuilende lucht die wordt uitgestoten door Tata Steel
Foto: © Marten van Dijl / Greenpeace

Wil je een mooie en leerzame wandeling door de duinen maken? Kom dan mee met de Toxic Tata Tours. Je ontmoet de omwonenden die al jaren strijden tegen de grote vervuiler. Ik heb moed en inspiratie van deze groep gekregen. Van hen, en de aanwezige Greenpeace-campaigner, leer je alles over de vervuiling van Tata Steel en het systeem erachter. Bovendien ontmoet je leuke mensen met dezelfde zorgen over het klimaat. Misschien kom je elkaar opnieuw tegen tijdens de grote massa-actie tegen Tata Steel!
Meld je aan voor een tour

Wouter Lemm
Met vriendelijke groet,

Wouter Lemm
Campaigner Klimaat & Energie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten