zaterdag 26 november 2022

 

 
 
 
 
 
 
 
Problemen met het bekijken van de mail?
Bekijk online
et meer ontvangen?
Afmelden

Deze mensen hebben jouw hulp nodig

 
Beste Brigittte,

Dit jaar komen we tijdens Write for Rights in actie voor mensen die onterecht in de gevangenis belandden of worden vervolgd omdat ze deelnamen aan een demonstratie. En daarvoor hebben we jou nodig! 
 
We voeren onder andere actie voor Aleksandra uit Rusland die met een ludieke protestactie aandacht vroeg voor de oorlog in Oekraïne. Ze zit al maanden onterecht in de cel. Dorgelesse uit Kameroen kreeg 5 jaar gevangenisstraf omdat ze demonstreerde tegen de armoede in haar land en kunstenaar Luis Manuel uit Cuba kreeg 5 jaar enkel en alleen omdat hij in een video zei dat hij ging demonstreren. 
 
Onderteken nu een brief
Niemand mag achter de tralies belanden voor het meedoen aan of het organiseren van een vreedzame demonstratie. Onderteken nú online een brief voor hen. Het kost maar een minuut, maar kan hun leven voorgoed veranderen. 

Al jaren in eenzame opsluiting

 
Vahid Afkari protesteerde vreedzaam tegen onderdrukking in Iran. Hij kreeg 33 jaar cel en 74 zweepslagen. Vraag om zijn vrijlating.
 
Onderteken een brief

Kunstenaar onterecht gevangen

 
Luis Manuel (Cuba) moet 5 jaar de gevangenis in omdat hij in een online video zei dat hij ging demonstreren. Hij moet onmiddellijk vrijkomen.
 
Onderteken een brief

Stickertjes plakken bestraft

 
Aleksandra uit Rusland plakte stickertjes op prijskaartjes om mensen te informeren over de oorlog in Oekraïne en werd opgepakt. Ze moet onmiddellijk worden vrijgelaten.
 
Onderteken een brief

Opgepakt tijdens demonstratie

 
Dorgelesse uit Kameroen maakte zich zorgen om de groeiende armoede. Ze ging vreedzaam demonstreren, werd opgepakt en kreeg 5 jaar cel. Ze moet onmiddellijk vrijkomen.
 
Onderteken een brief

Actievoeren werkt!

 
'Toen ik ten onrechte gevangengezet was, gaven jullie brieven me veel hoop. Je vroeg de regering van Guatemala om me vrij te laten. En nu ben ik vrij!’, zei Bernardo Xaal Col. Na onze actie van vorig jaar werd hij vervroegd vrijgelaten.

De massale druk werkt écht. Over de hele wereld doen honderdduizenden mensen mee aan de Write for Rights-actie. Zo veranderen we mensenlevens.
 
 
We zijn je heel erg dankbaar voor je steun! 

Vriendelijke groet,

Laurens Kruse
Team Write for Rights 
Amnesty International 

PS: Meedoen aan Write for Rights kan al in een paar minuten. Onderteken hier razendsnel een online brief
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten