woensdag 9 november 2022

Klimaatverandering is geen probleem van de toekomst, het gebeurt nu

 

 
 
 
Ontmoet Maisy Scharbay (41), branchmanager op Curaçao, en Hilda Wassenaar (45), vrijwilliger in de gemeente Haarlemmermeer. Waarom kozen zij voor het Rode Kruis? Welke verschillen en overeenkomsten zien zij tussen de Nederlandse organisatie en die op het Caribische eiland? Een openhartig gesprek waarbij de dames niet uitgepraat raken.
 
Proef hun enthousiasme Pijltje
 
 
 
 
 
Het wordt voor veel mensen in Oekraïne steeds moeilijker om warm de winter door te komen. De laatste tijd wordt de water- en energievoorziening vaak onder vuur genomen en mensen zitten daardoor regelmatig zonder water en stroom. Met de winter voor de deur, kan dat een ramp worden. We helpen daarom waar we kunnen.
 
Lees over onze hulp Pijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donaties - groot of klein - kun je met een periodieke overeenkomst aftrekken van de belasting. Je krijgt dan een deel terug van de Belastingdienst. Benieuwd hoe je jouw voordeel kunt benutten?
 
 

 
Daarom roept het Rode Kruis tijdens de klimaattop in Egypte wereldleiders op om hier iets aan te doen. Uit een onderzoek van het Internationale Rode Kruis (IFRC) blijkt dat de landen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaat­verandering, het minst hulp krijgen om zich hiertegen te beschermen. Het is dus tijd voor actie.
 
Lees hierover door Pijltje
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten