woensdag 2 november 2022

Compassion

 Compassion in World Farming

 

Actienieuws over de dieren

 
zwemmende octopus
 

De eerste octopuskwekerij is in aantocht. Dit betekent een regelrechte ramp voor het welzijn van dit gevoelige en hyperintelligente dier. Wij zetten alles op alles om de opening van deze kwekerij in Spanje te voorkomen.

Begin deze maand op Wereld Octopus Dag riepen we samen met 50 collega-organisaties de Europese Commissie op de octopuskweek te verbieden. En al eerder brachten we een rapport uit dat wereldwijd tot verontwaardiging en actie leidde.

 

Moedervarkens in de bioscoop

 
Varken staat buiten in de modder
 

We zijn ontzettend bij dat de crowdfundingactie voor de bioscoopspot over moedervarkens is geslaagd. Iedereen die doneerde: heel hartelijk dank!

Nog nooit behaalden we zo snel ons doelbedrag: al binnen enkele dagen stond de teller op €15.000,-. In december zal onze spot (40 sec) een week lang in bioscopen door het hele land getoond worden. Duizenden mensen zullen oog in oog komen te staan met het hartverscheurende lot van de moedervarkens en worden opgeroepen om in actie te komen.

 

Actie voor de paling in Rotterdam

 
Palingspot in Rotterdam
 

De paling sterft uit als we nu niet in actie komen. Dat is de boodschap van onze videospot die nu twee weken lang levensgroot op de Coolsingel in Rotterdam te zien is. Duizenden voorbijgangers worden opgeroepen in actie te komen en geen paling meer te eten om de diersoort van uitsterven te redden.

Wil jij ook meehelpen de paling te redden? Teken dan hier de petitie.

Al getekend? Roep dan je vrienden op om ook in actie te komen.

 
Facebook
Twitter
Whatsapp
 

Wil je meer weten over de paling? Lees hier alles over onze campagne voor het behoud van deze bijzondere diersoort.

 

Succes voor een gezondere landbouw

 
Jongen kijkt naar koeien in de wei
 

Het Europees burgerinitiatief voor een einde aan het gebruik van pesticiden in de landbouw dat we jullie vroegen te ondertekenen, is geslaagd! Ruim een miljoen mensen tekenden voor een duurzame en gezonde landbouw. Dank aan alle ondertekenaars! De Europese Commissie moet nu met een reactie komen.

Dit is heel goed nieuws. Want het succes van ons Europees burgerinitiatief tegen kooien liet zien dat de impact heel groot kan zijn: Europa beloofde een einde aan het gebruik van alle kooien in de veehouderij.

Het is van groot belang dat er een einde komt aan het massale gebruik van landbouwgif. Insecten, vogels en andere dieren zijn de dupe. En ook voor mensen kunnen pesticiden schadelijk zijn. Lees meer op de website van de organisatoren van het burgerinitiatief.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Jade van Zon

Jade van Zon
Campagne en supporterservice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten