woensdag 14 september 2022

greenpeace

 

Vind je ook dat Schiphol moet stoppen met vervuilen, net als andere bedrijven? Teken dan de open brief.

© Marten van Dijl / Greenpeace
Stel, een huis staat in de fik. Je rent naar buiten en helpt met blussen, de hele straat doet mee. Dan zie je dat een buurman niet helpt met blussen. Sterker nog, hij gooit juist olie op het vuur.

Dat is wat er nu gebeurt. En de buurman die met olie smijt, is Schiphol. Terwijl jij alles doet om duurzaam te leven, blijft Schiphol gewoon doorgaan met vervuilen.

En hoe! Schiphol is de grootste CO2-uitstoter van Nederland. En de op een na grootste uitstoter van stikstof. Toch staat de luchthaven niet in de klimaatwet. Het is dus niet verplicht om die mega-uitstoot te verminderen. Andere uitzonderingen: Schiphol betaalt geen belasting op kerosine en stoot al jaren stikstof uit zonder daar een natuurvergunning voor te hebben. Samen kunnen we doen wat de overheid nalaat: Schiphol oproepen te stoppen met vervuilen.
Roep Schiphol op vervuiling te stoppen

Om de klimaatcrisis tegen te houden moet iedereen meedoen. Ook Schiphol.

Zo kan het niet langer. Daarom sturen we een open brief naar Dick Benschop, de CEO van Schiphol Group. Als directeur dient hij zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het klimaat, de natuur en onze gezondheid. We moeten tot hem zien door te dringen, want hij heeft de macht om de koers van Schiphol te veranderen.

Zet je ook je naam onder deze open brief? Hoe meer mensen de brief tekenen, hoe sterker onze oproep!

Faiza Oulahsen
Met vriendelijke groet,

Faiza Oulahsen
Hoofd Klimaat en Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten