woensdag 30 september 2020

zilveren opening Boymans van Beuningen

 



Foto: Ossip van Duivenbode.
Zilveren Opening
Een speciaal online programma als wachtverzachter
Meer dan 7.000 kaarten werden in drie uur tijd vergeven. We hadden graag veel meer mensen willen ontvangen, maar door het coronavirus en de 1,5 meter afstand is dit echt het maximaal aantal bezoekers. Daarom is er een online programma samengesteld. Hier vind je bestaand en nieuw videomateriaal, mooie beelden van Depot Boijmans Van Beuningen, speciale magazines en we organiseren een speciale Boijmans Live op Facebook met Fokke Moerel, architect MVRDV, en Boijmans directeur Ina Klaassen. En we geven graag een online sneak peek in het depot met een bezoekje aan het atrium, het schilderijendepot en een kijkje op het dak.


Susan Bijl x Depot Boijmans Van Beuningen
Voor het eerst werken de twee Rotterdamse iconen samen: Susan Bijl en Boijmans. Verkrijgbaar vanaf 25 september om 14.00 uur.
 
Voor de Zilveren Opening is Susan Bijl gevraagd om het zilverglanzende gebouw te vertalen naar een échte Susan Bijl-tas. De reflecterende spiegels en kleur van het gebouw zijn de inspiratie geweest voor het ontwerp van de tas. De zilver en grijze nylon tas, Mirror & Agaat genoemd, weerspiegelt het licht in de zilveren stof. Het gewilde item is vanaf de zilveren openingsdag te koop in het depot en vanaf 25 september om 14.00 uur ook bij de SUSAN BIJL winkels en online op susanbijl.nl. Vanwege de grote vraag kan je één tas per maat kopen, zodat er zoveel mogelijk mensen blij gemaakt kunnen worden.

Beeld: Jan Bijl.



Creatief Rotterdam kleurt zilver voor depot
Van zilveren tassen van ontwerper Susan Bijl tot muzikale depotpoëzie van M. en Winterdagen; Depot Boijmans Van Beuningen en de creatieve industrie in Rotterdam slaan de handen ineen. In de aanloop naar de Zilveren Opening zijn we samenwerkingen aangegaan met verschillende creatieven uit de stad. Portretfotograaf Zahra Reijs en Milan van Dril, dichtkunstenaar M., muzikant Winterdagen, filmmaker Ruben Hamelink, Conny Janssen Danst, ontwerper Susan Bijl, ontwerpersduo en Gers! Magazine creëerden bijzondere, eigenzinnige en ontroerende werken in het teken van het nieuwe iconische kunstdepot. Ook het Amsterdamse collectief Almost Not Done zette zich in met creatieve interviews door jongeren. De samenwerkingen zijn alle interpretaties van het nieuwe gebouw.

Beeld: AnoukXVera X Depot Boijmans Van Beuningen. Foto: Bo Bannink.

Het programma van Museum Boijmans Van Beuningen wordt mogelijk gemaakt door honderden vrienden, bedrijven, donateurs, fondsen en stichtingen.
Doet u mee? Kijk op: boijmans.nl/steun-boijmans
Steun Boijmans


Welkom in Depot Boijmans Van Beuningen
Het is eindelijk zover! Drie dagen lang openen de simsalabim deuren van Depot Boijmans Van Beuningen tijdens de Zilveren Opening op 25, 26 en 27 september. 
Je kunt het unieke ontwerp van MVRDV voor het eerst van binnen bekijken en natuurlijk op de zesde etage genieten van het uitzicht over Rotterdam. Na deze drie dagen sluiten de deuren weer en starten we met de verhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken en de inrichting van het depot. In het najaar van 2021 openen officieel de deuren van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot in de wereld. Maar voor nu: Welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten