donderdag 17 september 2020

First Steps cultureel parcours in het hart van Rotterdam

 

   Spoken word artiest Jermaine Berkhoudt en dichter Karin van Kalmthout dagen Rotterdammers van 8 tot 80 uit om tijdens een gratis workshop samen een inspirerende ode aan Rotterdam te schrijven. Zet je zintuigen open en vang jouw Rotterdam in je eigen woorden: Je geliefde stad, je gemiste stad, je gedroomde stad. Uit alle odes componeren Jermaine en Karin de ultieme ode die ze op het Stadspodium zullen brengen.

Jermaine Berkhoudt en Karin van Kalmthout zijn als workshopdocenten verbonden aan Louder Than a Bomb, Poetry Internationals actieve kennismaking met poëzie en spoken word op Rotterdamse scholen.

First Steps Stadspodium, za 19 september
Workshop 14:15 - 15:15 uur / Presentatie 15:30 - 15:45 uur
Deelname gratis, reserveren noodzakelijk

                             
   
   
                                 
                                 
           
                                 
      Na een (on)bewogen half jaar zet Poetry International samen met een keur aan Rotterdamse festivals op zaterdag 19 september a.s. de eerste stappen in het nieuwe culturele seizoen. First Steps is een veelzijdige culturele route door het hart van Rotterdam. Vanaf 12:00 uur kan het publiek genieten van tientallen meest gratis optredens op het gebied van circus, dans, opera, poëzie, rap, spoken word en theater op vele podia én daken gelegen tussen het Stationsplein en het Stadspodium bij de Laurenskerk. Poetry International kijkt uit naar deze eerste ontmoeting met het publiek. Door het programma verspreid over vele locaties plaats te laten vinden, kunnen bij die ontmoeting alle coronamaatregelen in acht worden genomen.

First Steps is een gezamenlijke en daarmee unieke productie van Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Gergiev Festival, Rotterdam Pride en de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Museum Rotterdam, de Doelen, Stadspodium Rotterdam, de Laurenskerk en het CBK.
     
                                 
                                 
         
           
     
Poetry presenteert tijdens First Steps samen met de Rotterdamse Dakendagen
Dakendichters, een spannende tocht langs hoge pieken in de stad vol dichterlijke vergezichten, twee optredens van Mustafa Stitou op het Stadspodium, een workshop poëzie en spoken word waarin deelnemers samen een ode aan Rotterdam schrijven en de talkshow 'What You Will Hear Is True!' over alles tussen Fake News en Reality Poetry, met Dean Bowen, Asha Karami en Frank Keizer. Stap mee op zaterdag 19 september a.s.
     
         
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
                                 
     
     
      Jens Meijen op een van de Lijnbaanflats                
                                 
      Tijdens First Steps neemt een aanstormende generatie jonge dichters je mee het dak op. De rake gedichten van Jeugdstadsdichter Vienne Haagoort, Buddingh’-prijswinnaar Jens Meijen en Volkskrant Literatuurtalent van het jaar Iduna Paalman bezorgen je in combinatie met het verbluffende uitzicht zomaar een totaal nieuwe kijk op de stad, de wereld en onze toekomst. Vanaf 12:00 uur vertrekt elk half uur een groep van maximaal 10 personen vanaf het Grotekerkplein voor een tocht van zo'n twee uur langs drie daken met spectaculair uitzicht en visionaire gedichten. Deelname aan de tour kost € 5,-, reserveren is noodzakelijk.

Bekijk alvast het filmpje van Jens Meijen op een van de Lijnbaanflats.
First Steps Za 19 sept, om 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00 en 14:30 uur
Ticket € 5,-. Reserveren noodzakelijk /
Meer info en kaarten >
     
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
                                 
     
     
      Mustafa Stitou                      
                                 
      Mustafa Stitou is een van de belangrijkste dichters van zijn generatie. Hij dicht net zo makkelijk over het meest bijzondere als over het meest alledaagse. Dat levert veelal schrijnende maar hilarische gedichten op, of het nou over een filosofische gedachte, banaal racisme, religie, plastische chirurgie of de kracht van zelfhulpboeken gaat.

Mustafa Stitou (1974) studeerde filosofie aan de UVA en debuteerde in 1994 met de bundel Mijn vormen. Daarna volgden Mijn gedichten en Varkensroze ansichten, waarvoor hij de VSB Poézieprijs kreeg. Voor Tempel (2013) kreeg hij de Awater Poëzieprijs. In 2018 kreeg hij de A. Roland Holstprijs voor zijn poëzie.

First Steps Stadspodium
Za 19 sept 12:30 en 14:00 uur,
Meer info >
     
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
     
     
                                 
                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten