woensdag 30 september 2020

 

      

       
                                 
                                 
       
      Aftermovie Poetry International op First Steps              
                                 
      Wat hebben we genoten van First Steps Rotterdam op zaterdag 19 september! Eindelijk weer dichters live op het podium, en eindelijk weer publiek. We genoten van het mooie weer, van al die verschillende optredens, van de prachtige vergezichten vanaf de daken en in woorden, van inspirerende gedichten, gesprekken en ontmoetingen in het weer bruisende hart van Rotterdam. Tijdens First Steps introduceerden we ons jaarthema What You Will Hear Is True. Echt, Fake of Fictie? Daar hoor je de komende maanden nog veel mee over. Bekijk hier ondertussen de aftermovie die Elyssio Ramos van onze First Steps heeft gemaakt.

Onze dank gaat uit naar de dichters Mustafa Stitou, Iduna Paalman, Vienne Haagoort, Elten Kiene, Asha Karami, Dean Bowen en Frank Keizer, naar de workshopdocenten Karin van Kalmthout en Jermaine Berkhoudt en naar onze vrijwilligers! Veel dank ook aan Rotterdamse Dakendagen voor de magnifieke tours en aan Parfum de BoemBoem voor het prachtige optreden van Linh Luu met Dean Bowen. En natuurlijk dank aan Operadagen Rotterdam, Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited en alle andere partnerfestivals in First Steps!
     
                                 
                                 
               
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
      "In Rotterdam waait het altijd en na zes uur 's avonds is er niets te doen." Dat was het beeld van Rotterdam toen Johan in 1993 werd gevraagd Rotterdam Festivals op te zetten om daar iets aan te doen. Dat is gelukt! De stad is een er in de afgelopen 27 jaar een stuk leuker op geworden en festivals en evenementen dragen daar belangrijk aan bij. Dank je wel, Johan!      
                                 
                                 
     
     
                                 
       
                                 
                                 
                                 
     
     
                                 
                                 
     
     
      Marieke Lucas Rijneveld      
                                 
                                 
      Na het succes van de C. Buddingh' Online Leesclub eerder dit jaar start Poetry International eind oktober met een nieuwe Online Poëzieleesclub. Deze keer richt dichter en poëziedocent Peter Swanborn zich op het werk van de aanstormende generatie dichters. In vier avonden komen vier opvallende jonge stemmen in de Nederlandstalige poëzie voorbij: Radna Fabias, Asha Karami, Marieke Lucas Rijneveld en Roelof ten Napel. Asha Karami en Roelof ten Napel zullen tijdens de Zoom-sessie ook persoonlijk 'aanschuiven' om vragen te beantwoorden. De eerste serie op de donderdagen is inmiddels volgeboekt, vandaar dat we een tweede serie aanbieden, die op woensdag 28 oktober a.s. start.

Extra serie Woensdag 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december, 19:30 - 21:00 uur
Meer info en schrijf in
     
                                 
                                 
       
                                 
           
                                 
                                 
      Het DRONGO Talenfestival is een jaarlijks festival over de impact van taal. Net als vele andere festivals vindt het dit jaar online plaats. In een mix van livestream en on-demand kun je op 2 en 3 oktober a.s. genieten van meer dan 60 programma's en sprekers, onder wie Maud Vanhauwaert, Adriaan van Dis en Özkan Akyol, Mohammed Benzakour, Michele Hutchison en vele andere. Schrijf je in op Drongotalenfestival.nl.

Poetry International presenteert tijdens het DRONGO Talenfestival drie series onvergetelijke poëzievoordrachten. Van het 50th Poetry International Festival zie je voordrachten van o.a. Antjie Krog, Jules Deelder, Patricia Lockwood en The Last Poets. Van eigen bodem zie je optredens van Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld, Simone Atangana Bekono e.a. Met Rotterdamse Dakendagen presenteert Poetry International voordrachten op grote hoogte, van C. Buddingh'-prijswinnaar Jens Meijen en Dean Bowen.
     
                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten