vrijdag 15 november 2013

 
     
 
Poetry International
ActiviteitenFestivalPoëziecollectie
 

    Poetry International Rotterdam is verhuisd. Met ingang van 1 november jongstleden is ons kantoor gevestigd in Gebouw de Unie. Het adres is:

Mauritsweg 35
3012 JT Rotterdam

De telefoonnummers zijn ongewijzigd.
Nieuw faxnummer: +31 (0)10 282 27 73
Oud adres: Eendrachtsplein, 3012 LA Rotterdam
   


    VSB Poëzieprijs: Nominaties 18 november in VPRO De Avonden

Juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb maakt maandag 18 november a.s. in het VPRO radioprogramma De Avonden bekend welke vijf bundels kans maken op de VSB Poëzieprijs 2014. In totaal werden 115 bundels ingezonden. De VSB Poëzieprijs wordt uitgereikt op 29 januari a.s., op de vooravond van Gedichtendag en Poëzieweek.
VPRO De Avonden, radio 6 - 21.05 uur
 
             
             
    Onthulling neon-dichtregel op gebouw Stadsbeheer

Sinds 1988 rijden de Rotterdamse veeg- en vuilniswagens met dichtregels van Poetry International op de flanken door de Maasstad. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarige jubileum van 'Het gedicht is een bericht' zoals de samenwerking heet, onthult wethouder Antoinette Laan op donderdag 14 november om 16:00 uur een neon-dichtregel op het gebouw van Stadsbeheer (voorheen Roteb) aan het Kleinpolderplein. Stadsbeheer Rotterdam en Poetry International breiden de samenwerking ook nog eens uit. Vanaf nu zullen ook voertuigen van wijkonderhoudsteams, stadswachten en landmeters van dichtregels worden voorzien.
 


    Jubileumuitgave steden schuilen niet wanneer het regent
Poetry International en Stadsbeheer vieren met de feestelijke jubileumuitgave 'steden schuilen niet wanneer het regent' vijfentwintig jaar poëzie op de vuilnis- en veegwagens in Rotterdam. De bloemlezing geeft aan de hand van vijftig gedichten en foto’s een prachtig overzicht van ‘Het gedicht is een bericht’ tot nu toe. De Rotterdammers Loes Luca, Herman den Blijker, Inez Weski, Anne Vegter, Ntjam Rosie, Eric Vloeimans, Isis Vaandrager, John Buijsman, Dave (The Kik), Fatima Moreiro de Melo, Abdelkader Benali en Hugo Borst onthullen hun liefde voor het fenomeen en vertellen over hun favoriete dichtregels.

De bundel is vanaf 21 november a.s. voor € 15,- verkrijgbaar in de Rotterdamse boekhandel en via
www.poetry.nl.
 
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten