zondag 17 november 2013

Groningen wacht met smart op komst van Sinterklaas

Door: Redactie − 16/11/13
© ANP. Sinterklaas en zijn Opperpiet vorig jaar tijdens een bezoek aan Amsterdam.
Sinterklaas komt zaterdag na een lange tocht vanuit Spanje weer aan in Nederland. De goedheiligman heeft dit jaar gekozen voor Groningen. De Sint wordt samen met zijn Zwarte Pieten tegen half 1 met zijn stoomboot verwacht in de Zuiderhaven.
  • © anp.
    In Groningen is het 's ochtends vroeg al druk langs de kade waar Sinterklaas vanmiddag aanmeert.
  • © anp.
    De winkelstraten van Groningen zijn nog vrijwel leeg.
Hoewel het dus nog even duurt voordat de Sint aanmeert in Groningen, staan er al sinds half 9 's ochtends kinderen aan de kade te wachten.
Na een tocht door de historische binnenstad zullen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten naar de Grote Markt worden begeleid. Daar worden ze op het stadhuis verwelkomd door waarnemend burgemeester Ruud Vreeman.

Racisme
Verene Shepard, hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet komt niet naar Groningen. De gemeente had haar uitgenodigd omdat Groningen haar wilde laten zien dat Sinterklaas een kinderfeest is dat niets met racisme te maken heeft.
De intocht van de Sint is rechtstreeks te bekijken op de televisie in een extra lang Sinterklaasjournaal, dat wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Gisteren meldde het Sinterklaasjournaal (hieronder te bekijken) dat de stoomboot de verkeerde kant op vaart. Het is dus nog even de vraag of de goedheiligman vandaag op tijd aankomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten