donderdag 28 november 2013

Laatste bemanningslid Arctic Sunrise op borgtocht vrij

Door: Redactie − 28/11/13, 11:27
© epa. De Arctic Sunrise
Ook het laatste lid van de 'Arctic 30', de Greenpeace-opvarende van het door Rusland geënterde schip de Arctic Sunrise, is vandaag op borgtocht vrijgelaten. Dat is zojuist bekend geworden.
De Australiër Colin Russell was de enige van de dertig die niet vorige week al tegen betaling van een borgsom de gevangenis in Sint-Petersburg mocht verlaten. De reden daarvan was onduidelijk.

De anderen, onder wie de Nederlandse Mannes Ubels en Faiza Oulahsen, hebben de gevangenis al verlaten. De aanklachten tegen de opvarenden zijn niet ingetrokken. De activisten moeten in Rusland de uitspraak van de rechter afwachten.

Ze worden verdacht van hooliganisme en kunnen maximaal zeven jaar gevangenisstraf krijgen. De twee Nederlandse activisten verwachten echter dat de uitspraak zal meevallen. Ubels in een interview met de Volkskrant vandaag: 'Dit is een situatie waar beide partijen geen belang hebben. Rusland wil dit niet langer, en wij natuurlijk ook niet.' Oulahsen zei dat ze verwacht wel te worden veroordeeld, maar dat de straf zal meevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten