maandag 12 november 2012

Wereldwinkel: Beste Cadeauwinkel van Nederland



Voor de tiende achtereenvolgende keer heeft het Nederlandse publiek op www.bestewinkelketen.nl zijn favoriete winkelketens benoemd en beoordeeld op negen aspecten. Maar liefst 213.000 consumenten hebben één of meerdere beoordelingen gegeven, een toename van 23% ten opzichte van het afgelopen jaar.
 Voor de Nederlandse consument zijn de prijsaspecten (prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau en aanbiedingen) het meest belangrijk. Vooral de aanbiedingen zijn sterk in belang gestegen. Ook hechten consumenten steeds meer waarde aan het aspect personeel en dan met name klantvriendelijk personeel. Een trend die zich sinds 2010 manifesteert.
De categorie Cadeau kende evenals vorig jaar vier genomineerden. Naast de Wereldwinkel waren Primera, Bruna en HEMA genomineerd. De verschillen tussen de vier genomineerden waren uiterst klein. HEMA behaalde de beste scores op de prijsaspecten, maar de Wereldwinkel wist de titel binnen te halen door de uitstekende prestaties op klantvriendelijk personeel en service. Een groot compliment voor alle medewerkers in de winkel!


Wereldvoedseldag in het parlement 18/10/2012
Honger moet de wereld uit. De Coalitie tegen de Honger legde op een debat in het federaal parlement concrete plannen voor tegen de problemen die honger mee veroorzaken. België

Quinoapudding met rum


eerlijk gerecht 6 personen

Benodigdheden
60 g quinoa *
2 tl boter
230 ml melk
½ tl vanille-extract
30 g fondantchocolade, gehakt *
2 tl rum Varadero 7 jaar *
* Product van Oxfam Fair Trade



Bereiding
Stoof de quinoa met de boter gedurende 5 minuten op een matig vuur. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Wanneer de quinoa van kleur verandert en naar noten geurt, voeg je de melk en vanille-extract toe. Kook de quinoa verder op een matig vuur. Blijf roeren tot je een mooie pudding krijgt. (Voeg extra melk toe indien nodig.)
Haal de quinoa van het vuur en voeg de rum en de chocoladestukjes toe. Meng dit tot een gladde massa.
Serveer warm of op kamertemperatuur.

De mooiste en leukste  cadeau's vind je bij de Wereldwinkel

Verrassend om weg te geven. Of om zelf te houden en te gebruiken. Wereldwinkelcadeaus zijn authentiek, ambachtelijk en soms zelfs volgens eeuwenoude tradities gemaakt.
Afkomstig uit bijvoorbeeld India, Ghana, Madagascar, Tibet. Van houtsnijwerk en keramiek tot sieraden en foodproducten.


Schoudertas van hergebruikte autogordels.


Nepalese omslagdoek

Hanger en Oorbellen Gota

Deze prachtige sieraden gemaakt in Mexico passen helemaal bij de 'goud' trend van dit moment.  De Gota sieraden zijn van messing en verguld.
Bat Trang kommen

Het dorp Bat Trang in noord Vietnam is al eeuwenlang het pottenbakkerscentrum van Vietnam. Van generatie op generatie geven mallenmakers, pottenbakkers en glazuurschilders hun beroepsgeheimen aan elkaar door. Deze kommen zijn gedecoreerd met traditionele typisch Vietnamese decoraties.


Afrikaanse Vrouw  Groen  Hout  56cm
Bus Keramiek PeruSpaarpot Giraf 30x15cm leer
Speelgoedde Wereldwinkel
 is
 de  

allerbeste winkel die er is!!!


Schildpadje van katoen 15cm

Haarspeld orchidee cattleya 8cm paarsKinderbroche hond div. designs Bijna 350 Wereldwinkels verkopen de mooiste wereldcadeaus. Volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Met een hedendaags tintje. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Door de handel met Wereldwinkels verdienen de makers van deze cadeaus een geregeld inkomen. En krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat armoede wèl bestreden kan worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten