  | 
            
                    
                        | Zeebaarsfilet met wilde spinazie, courgette, knolselderij en een artisjokbodem | 
                     
                        
  | 
                        
  | 
                     
                        
  | 
                         
 | 
                     
                        | Ingrediënten: | 
                     
                        
  | 
                        180 gram zeebaarsfilet, zonder graat, met vel(geschubd) | 
                     
                        
  | 
                        vetvrij papier | 
                     
                        
  | 
                        olijfolie | 
                     
                        
  | 
                        zout | 
                     
                        
  | 
                        peper uit de molen | 
                     
                        
  | 
                        100 gram wilde spinazie | 
                     
                        
  | 
                        sjalotje | 
                     
                        
  | 
                        knoflook | 
                     
                        
  | 
                        groene courgette | 
                     
                        
  | 
                        artisjokbodem | 
                     
                        
  | 
                        knolselderij | 
                     
                        
  | 
                        wortel  | 
                     
                        
  | 
                        kerstomaat | 
                     
                        
  | 
                        tijm | 
                     
                        
  | 
                        basilicum | 
                     
                        
  | 
                        5 mosselen | 
                     
                        
  | 
                     
                        
  | 
                        
  | 
                     
                        
  | 
                        
  | 
                        
  | 
                     
                        | Bereidingswijze: | 
                        
  | 
                     
                        
  | 
                        Zeebaarsfilet in 6 schuin gesneden plakken snijden.  Vetvrij
 papier insmeren met 
                                olijfolie en zouten en peperen. In het 
rond de plakjes zeebaars rangschikken. In een hete oven ± 190°C net aan 
gaar maken lichtglazig houden. Wilde spinazie bakken zonder te 
kleuren in olijfolie een klein beetje 
                                fijn gesneden sjalot toevoegen en 
knoflook. Groene courgetten in een leuke vorm snijden. Licht bakken naar
 smaak zout en peper toevoegen. Kleine artisjokbodems verwarmen in 
olijfolie waarin brunoise gesneden 
                                knolselderij en wortel is gegaard. Op 
smaak  brengen met zout en peper.  
Kerstomaat
 marineren in olijfolie, knoflook, tijm en basilicum. 5 Mosselen gaar 
                                maken op traditionele wijze. Visfumet in
 reduceren en opmonteren met olijfolie, op smaak brengen met zout en 
peper als saus.  
Naar eigen fantasie  een mooi plaatje maken op een verwarmd bord. | 
                     
                        
  | 
                        
  | 
                     
                        
  | 
                        
  | 
                     
                        | Dit is een recept van Jean Jacques Menanteau. In november 2008 is Jean Jacques werkzaam als chef-kok in Hotel L'Europe.
                             | 
                     
 
 | 
              | 
        
Geen opmerkingen:
Een reactie posten