zaterdag 31 augustus 2024

Maak jij je ook zorgen over al die bosbranden?

 

F
T
Y
I
NIEUWS  |  OVER GREENPEACE  |   JAARVERSLAGEN  |   SUCCESSEN  |  ONDERZOEK
CONTA

Wereldwijd in actie tegen rampen door klimaatcrisis

Help mee en doneer
Foto: © PHASMA | Mihalis Karayannis
 
Maak jij je ook zorgen over al die bosbranden?

Nu weer in Griekenland. De extreme hitte daar veroorzaakt duizenden bosbranden, de ergste is nu gaande rond Athene. Mijn gedachten zijn bij de brandweerlieden en vrijwilligers die non-stop werken om deze enorme bosbrand te temmen.

Je ziet het wereldwijd: door de klimaatcrisis komen bosbranden steeds vaker voor. Dieren sterven en mensen dreigen alles te verliezen wat ze hebben opgebouwd. Ik kan én wil er niet aan wennen.

De fossiele industrie die deze branden aanwakkert, móét gestopt worden. Met jouw hulp voorkomen we nieuwe fossiele projecten en zorgen we dat de grootste vervuilers zich aan klimaatafspraken houden.
Doneer en maak het verschil
Steeds vaker, steeds extremer
Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor. En ze worden steeds extremer. Van intensere hittegolven, droogte en branden tot meedogenloze stormen en overstromingen; de klimaatcrisis kent geen grenzen.

Nóg extremer door fossiel
Het grillige weer richt onherstelbare schade aan onze natuur aan, en doet waardevolle planten en dieren verdwijnen. Fossiele brandstoffen maken het weer nóg extremer. Het verband tussen de klimaatcrisis en het gebruik ervan staat vast.

Tijd voor actie
De fossiele industrie stelt winst boven mens, natuur en een leefbare toekomst voor ons allemaal. En toch houden overheden deze industrie nog steeds uit de wind.

Greenpeace werkt wereldwijd aan het bedwingen van de klimaatcrisis. Jouw hulp is cruciaal om overheden en bedrijven zich aan klimaatafspraken te laten houden.
Ja, ik help mee en doneer

Marieke Vellekoop
Met vriendelijke groet,

Marieke Vellekoop
Directeur Greenpeace Nederland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten