zaterdag 31 augustus 2024

Geen nieuw gas!

 

Schadelijk voor jouw toekomst

Greenpeace-actievoerders op de plek bij Schiermonnikoog waar ONE-Dyas naar nieuw gas wil boren.


Boren naar nieuw gas midden in een klimaatcrisis is en blijft hartstikke onverstandig. Toch wil het Nederlandse olie- en gasbedrijf ONE-Dyas nieuwe gasvelden aanboren in de Noordzee, naast de kwetsbare (én beschermde!) Waddenzee (werelderfgoed!).

Nieuwe gaswinning sluit ons op in een fossiel energiesysteem en dat is schadelijk voor onze toekomst. Daarom protesteren we vandaag opnieuw tegen ONE-Dyas.

We roepen de Europese Unie en haar lidstaten op om nieuwe infrastructuur voor fossiele brandstoffen in heel Europa te verbieden, zodat we de klimaatcrisis aanpakken.
Ja, ik teken de petitie!

Geen nieuw gas

Greenpeace-actievoerders uit Duitsland en Nederland protesteren sinds dinsdagochtend met rubberboten bij het gasveld waar het nieuwe platform van ONE-Dyas moet verrijzen vlak boven Schiermonnikoog. De 18 actievoerders hebben er drie drijvende eilandjes geplaatst. Andere activisten demonstreren in boten en kajaks met spandoeken met daarop de tekst ‘Geen nieuw gas’.

Ben jij ook fel tegen het bouwen van nieuwe fossiele infrastructuur midden in de klimaatcrisis? Jouw handtekening versterkt de boodschap van de actievoerders.

Dankzij dit soort acties en rechtszaken kunnen we deze nieuwe gaswinning voorkomen. Dit project is al een jaar vertraagd. Dat uitstel moet nu afstel worden. Dankzij jou kunnen we actievoeren en juridische stappen zetten. Alle donaties helpen.
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten