zaterdag 31 augustus 2024

Greenpeace: succes!

 

Succes na de acties tegen gaswinning boven Schiermonnikoog

Een ijsbeer stoeit met zwerfafval op de Noordpool in juni 2023.
© Gregor Fischer / Greenpeace
 
Nieuw gas is olie op het vuur van de klimaatcrisis. Daarom voerden we meerdere acties op de Noordzee tegen een nieuw gasveld van olie- en gasbedrijf ONE-Dyas.

De actievoerders sliepen in tentjes op de zee (zie foto 🤩). Ze hielden het wel 60 uur vol.

Na de acties kwam geweldig nieuws! ONE-Dyas krijgt géén vergunning voor een stroomkabel, die nodig is om te kunnen boren in Nederland. Hopelijk betekent dit het einde van de gaswinning boven Schiermonnikoog.

Afscheid van fossiel

Dat we anno 2024 nog moeten protesteren tegen een nieuw gasveld is natuurlijk belachelijk. Het is tijd om afscheid te nemen van fossiel. Al 28.000 burgers doen mee aan een burgerinitiatief om kolen, olie en gas uit te faseren. Bij 40.000 handtekeningen wordt het burgerinitiatief behandeld in de Tweede Kamer. Teken jij ook zodat we dat halen?
Burgerinitiatief Afscheid van Fosie
© Afscheid van Fossiel 
Zet jouw handtekening ook!
Gratis seizoenskalender

Seizoensgebonden eten is lekkerder en verser. Bovendien steun je lokale boeren en draag je bij aan een duurzamere wereld. Daarom krijg jij van ons een gratis gids aan die het makkelijk maakt met de seizoenen mee te eten.

Je ziet in de seizoenskalender welke groenten en fruitsoorten in welke maand(en) lokaal worden geoogst.
© Greenpeace 
Ontvang de gids gratis

Goed nieuws

100.000 handtekeningen voor de diepzee
© Martin Katz / Greenpeace

100.000 handtekeningen voor de diepzee

De groep van mensen die protesteren tegen diepzeemijnbouw wordt steeds groter. Ook hier in Nederland. Want al 100.000 mensen tekenden de petitie tegen diepzeemijnbouw. Samen gaan we de schade van diepzeemijnbouw voorkomen!
Strand foto Stop Deep Sea Mining
© Greenpeace

Het schiet niet op, top!

De internationale bijeenkomst over diepzeemijnbouw is voorbij. De landen zijn geen meter opgeschoten. Normaal is dat juist een probleem, maar deze keer niet. Want geen afspraken betekent geen diepzeemijnbouw. De druk van ons allemaal heeft daar zeker bij geholpen. 

 Overal ter wereld staan bossen in brand. In Indonesië blussen vrijwillige brandweerlieden van Greenpeace de branden in het regenwoud.

Branden in het regenwoud
© Greenpeace

Extra portie groen

🤘 Wat een statement maakt artiest Froukje op het grootste podium van Lowlands met haar klimaathit ‘Groter dan ik’. No music on a dead planet!

🔥 Grootste aantal branden in Braziliaanse Amazonegebied sinds 2005. En het droge seizoen is nog maar net begonnen…

💯 De petitie tegen diepzeemijnbouw heeft 100.000 handtekeningen. Onze stikstofpetitie raakt dat magische getal bijna. Ben jij de 100.000e? 

💚 Hoe meer mensen de natuur een plek geven in hun testament, hoe beter we de natuur kunnen beschermen tot ver in de toekomst. Download hier de nieuwe brochure over Nalaten aan Greenpeace.

⛵ Ben je benieuwd naar het reilen en zeilen aan boord van ons nieuwste en meest ecologische actieschip Witness? En heb je een vraag voor de actiehelden op het schip? Dit is je kans! De leukste vragen nemen we mee in ons interview met de crew in het volgende Greenpeace Magazine. Stuur je vraag naar nellie.werner@greenpeace.org.

Diederick van den Enden
Met vriendelijke groet,

Diederick van den Ende
Strateeg Klimaat & Energie
Help mee. Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten