woensdag 17 november 2021

 

Samen houden we bedrijven verantwoordelijk!
© Paul Hilton / Greenpeace
Beste Brigitte,

Dat plastic wordt gemaakt van aardolie en aardgas, hoef ik je niet te vertellen. Maar wist je ook dat fossiele bedrijven - die hun afzetmarkt voor brandstof zien slinken - nu vol inzetten op de productie van plastic? Dezelfde bedrijven die de klimaatcrisis aanjagen, vervuilen dus óók onze oceanen.

Doneer jij extra om een einde te maken aan deze misstanden?

Houd de bedrijven verantwoordelijk

© Mitja Kobal / Greenpeace
Met jouw gift kunnen we voedingsproducenten en oliebedrijven dwingen om wegwerpplastic uit te bannen en te investeren in alternatieve, milieuvriendelijke verpakkingen. Bedrijven, niet de consument, dragen de grootste verantwoordelijkheid. Terwijl consumenten worden aangesproken om te recyclen, neemt de productie van plastic alleen maar toe. Als voedingsmiddelen- en oliebedrijven zo doorgaan, is de plastic afvalberg in 2050 vier keer zo groot.

Dit moet stoppen. Draag jij extra bij?

Collectieve actie WERKT

© Argelia Zacatzi / Greenpeace
We kunnen helaas niet vertrouwen op de goodwill van het bedrijfsleven om dit probleem op te lossen. De successen die we de afgelopen jaren hebben geboekt, waren alleen mogelijk door enorme publieke druk. De Nederlandse regering weigerde jarenlang om bedrijven te verplichten statiegeld te heffen. Omdat wij collectief in actie zijn gekomen, is het uiteindelijk wél gelukt om statiegeld op kleine flesjes en blik door te voeren.

Kan ik op jouw extra steun rekenen?

Waar draag jij aan bij?

© Chanklang Kanthong / Greenpeace
Met jouw extra gift draag je bij aan onderzoek om politici te overtuigen van de oorzaken van én oplossingen voor plasticvervuiling. Je helpt ons om wereldwijd actie te voeren, waarmee we producenten onder druk zetten te stoppen met wegwerpplastic én je steunt ons internationale werk om een VN-plasticverdrag voor elkaar te krijgen dat het probleem bij de bron aanpakt!

Jouw stem en steun zijn onmisbaar
Ja, ik help extra mee


Met vriendelijke groet,

Diederick van den Ende
Campagneleider klimaatverandering en plasticvervuiling


F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten