woensdag 17 november 2021

 

 
 
Leven met klimaatverandering: hoe doe je dat?
 
In Glasgow overleggen wereldleiders hoe we klimaatverandering kunnen tegengaan. Maar in sommige landen is er geen tijd om te wachten op een vergadering. Daar zorgt klimaatverandering nú al voor problemen en zijn snelle, creatieve oplossingen nodig. Deze dorpen in Soedan hebben ze samen met het Rode Kruis gevonden.
 
Lees verder Pijltje
 
 
 
 
Meer over klimaat­verandering & natuur­rampen
 
 
   
 
 
Mensen helpen bij een veranderend klimaat
 
 
 
Door ons beter voor te bereiden op natuurgeweld en het veranderende klimaat, kunnen we we zorgen dat er minder slachtoffers vallen. Maar dan moeten we wel nú doorpakken.
 
 
  Dit moet je weten Pijltje  
 
 
   
 
 
Video: de gevaren van droogte
 
 
 
Van lege regenton tot lege maag: wat zijn de gevaren van lange periodes zonder regen en wat kunnen we ertegen doen? In deze video geeft Joost antwoord op deze prangende vraag.
 
 
  Bekijk de video Pijltje  
 
 
Nu al meer dan 30 miljoen mensen op de vlucht vanwege natuurrampen
 
In 2020 moesten maar liefst 30,7 miljoen mensen hun huis verlaten vanwege natuurrampen. Dit zullen er steeds meer worden en daarom is actie hard nodig. Dat is te lezen in een nieuw rapport van het Internationale Rode Kruis (IFRC). Maarten van Aalst, directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum: “We zien de gevolgen van klimaatverandering nu al dagelijks in ons humanitaire werk, overal ter wereld.”

 
 

Het Nederlandse Rode Kruis  

De klimaatcrisis is allang begonnen

E-mail in browser openen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten