woensdag 17 november 2021

 



Foto: Kiril Kacarov.
Depot in beeld
Deel jouw foto van het depot
Het depot is een eyecatcher die ook op sociale media veel aandacht trekt. Elke dag zien we spectaculaire beelden voorbijkomen van het gebouw en nu het gebouw opent, kunnen we niet wachten om te zien hoe het publiek de binnenkant verbeeldt. We kijken uit naar alle mooie beelden! Deel ze met @boijmans of #depotboijmansvanbeuningen.




Download de Depot app
In het depot zijn geen tekstbordjes, maar met de app heb je alle informatie bij de hand. Elke ruimte en vitrine heeft een QR-code, wanneer je deze scant kom je alles te weten. Je kunt in de app een verzameling maken van de werken die jij het mooist vindt.
In de app vind je ook plattegronden van alle zes verdiepingen van het depot, plus een overzicht van wat er op de dag van je bezoek in het depot te doen is. 

Download de app en haal het meest uit jouw bezoek aan het depot.

button
button
Tickets
Bezoek het depot
Depot Boijmans Van Beuningen is – ook buiten de Covid-19 maatregelen – alleen te bezoeken met een online ticket en gereserveerd tijdslot.

Heb je nog geen tickets? Koop jouw ticket en reserveer een tijdslot via de website.







Koninklijke opening van Depot Boijmans Van Beuningen
Na een uitbundige openingsceremonie met Zijne Majesteit de Koning is Depot Boijmans Van Beuningen officieel geopend. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld is een feit.
Vrijdag 5 november 2021 is Depot Boijmans Van Beuningen officieel geopend door Koning Willem-Alexander in het bijzijn van honderden mensen. Na een feestelijk openingsspektakel met muziek, verticale dans tegen de gevel van het depot en spoken-word, kreeg de Koning een rondleiding langs onder meer het schilderijendepot, een restauratieatelier, studiezalen en een particuliere collectie. Tevens sprak hij met medewerkers van Boijmans Van Beuningen, de architecten, kunstenaars, stadsbestuur, schenkers en overige gebruikers van het pand.

Vanaf zaterdag 6 november is het depot open voor publiek. Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Depot Boijmans Van Beuningen biedt de bezoeker een blik achter de schermen van de museumwereld en toont wat er komt kijken bij het onderhouden en verzorgen van een kunstcollectie met ruim 151.000 kunstwerken. Alle kunstwerken worden opgeslagen voor het oog van de bezoeker — het depot biedt hiermee een backstage-kaart voor museumliefhebbers.

Bekijk een videoregistratie van de opening hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten