zondag 27 januari 2019

Vluchtelingenwerk Nderland


Update lange wachttijden voor vluchtelingen
Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk dit bericht online
Vluchtelingenwerk Nederland
Beste Brigitte,

Jij steunde, samen met duizenden anderen, onze oproep aan de staatssecretaris om een einde te maken aan de lange wachttijden. Bedankt daarvoor! De oproep deed veel stof opwaaien. Vorige keer berichtten we al over de Kamervragen die werden gesteld en de teleurstellende antwoorden. Helaas zijn ondertussen de wachttijden nóg verder opgelopen. De teller staat nu op bijna 1,5 jaar.
'Deze situatie is niet langer houdbaar.'
Staatssecretaris Harbers beloofde in november 2018 de IND beter in staat te stellen asielverzoeken tijdig af te handelen. Hij sprak daarbij de verwachting uit dat het een tijdje kon duren voor verbetering zichtbaar werd. Jasper Kuipers, adjunct-directeur VluchtelingenWerk: "Dat is op zichzelf begrijpelijk, maar dat de wachttijd een paar weken later met 60% is toegenomen hielden we niet voor mogelijk. We vragen ons ernstig af of de staatssecretaris voldoende de urgentie van de problemen voelt. Dit moet stoppen, want problemen stapelen zich op."
Lees over de schrijnende gevolgen
Je ontvangt deze mail omdat je onze actie over lange wachttijden voor vluchtelingen steunt en hierover updates wilt ontvangen.

Met vriendelijke groet,

VluchtelingenWerk Nederland
Direct naar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten