zondag 27 januari 2019

In één week drie schoolbibliotheken erbij

In één week tijd worden drie Bibliotheken op School feestelijk geopend. Donderdag 24 januari IKC Klimboom, maandag 28 januari de Prinses Amaliaschool en dinsdag 29 januari IKC De Edelsteen. 
Archiefbeeld ter illustratie: Directeur Jerremy Schutte van de Prinses Amaliaschool ©Ron Jenner
Op school is een fysieke bibliotheek ingericht. De bibliotheek levert de collectie voor deze schoolbibliotheek. De collectie is actueel en gevarieerd, en afgestemd op de leesinteresses van de kinderen en de behoeften van de klassen. De leerlingen kunnen boeken lenen uit de collectie van de schoolbibliotheek, die ze zowel op school als thuis kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen kinderen met hun eigen bibliotheekpas ook boeken en andere materialen lenen in de bibliotheek zelf. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor kinderen tot en met 17 jaar. 

Leesplezier

Het materiaal is beschikbaar voor alle kinderen op het IKC van 2 tot 12 jaar. Doel is om het leesplezier van kinderen te stimuleren onder deskundige ondersteuning van de bibliotheek. 
Inmiddels zijn al 28 basisscholen in Zoetermeer aangesloten bij de Bibliotheek op School. Bibliotheek Zoetermeer onderzoekt samen met de gemeente en schoolbesturen hoe meer scholen in de stad mee kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten