woensdag 6 april 2016

Amnesty International

 ©REUTERS_Morteza_Nikoubazl
Dagelijks worden wereldwijd mensen ter dood veroordeeld en geëxecuteerd. Soms na oneerlijke processen. Soms voor zaken die niet strafbaar zouden mogen zijn, zoals voor overspel. Vandaag presenteert Amnesty de jaarlijkse doodstrafcijfers. Wat valt op?
  • Vier landen schaften in 2015 de doodstraf af. Hiermee komt het totaal op 140 landen waar de doodstraf is afgeschaft of niet meer wordt uitgevoerd.
  • In 2015 werden 1.634 mensen geëxecuteerd. Dat is een stijging van 54 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.
Amnesty strijdt tegen de doodstraf en voert actie om executies tegen te gaan. Onze strijd is succesvol maar nog lang niet gestreden. Steun jij ons om de doodstraf uit te bannen?

 

Help Amnesty de doodstraf uit te bannen.

Zestien jaar oud was Moses Akatugba uit Nigeria toen hij werd gearresteerd. Hij zou bij een gewapende overval 650 euro en drie mobiele telefoons hebben gestolen. Op het politiebureau werd hij maandenlang gruwelijk gemarteld. Moses beweerde steeds dat hij niks met de overval te maken had, maar om de lijdensweg te laten stoppen, tekende hij uiteindelijk een ‘bekentenis’. Op basis daarvan werd hij ter dood veroordeeld.
Amnesty voerde jarenlang actie voor Moses. Met succes: in 2015 kwam hij vrij.
Wereldwijd worden nog dagelijks mensen ter dood veroordeeld. Amnesty zet zich in tegen de doodstraf en voert actie om dreigende executies tegen te gaan. Dat kunnen we alleen dankzij de steun van mensen zoals jij. Wil je ons helpen met een extra gift?
Lees meer over het doodstrafrapport 2015.

STOP ONRECHT, STEUN AMNESTY.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten