woensdag 30 januari 2013

Shell, de vervuiler

Shell deels veroordeeld voor olieschade in Nigerdelta

© ANP. Man laat vervuilde bodem zien in Nigeria
Oliemaatschappij Shell is woensdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een Nigeriaan wegens olievervuiling. De hoogte van de vergoeding moet in een aparte procedure worden vastgesteld.
Milieudefensie. Een wereld te winnen.
Steun ons hoger beroep en laat ook goi en oruma winnen!
Een historische dag!! Voor het eerst wordt Shell door een rechtbank gedwongen om te compenseren voor aangerichte olievervuiling. De Haagse rechter oordeelt dat Shell schuldig is aan schade in het vervuilde Nigeriaanse dorp Ikot Ada Udo.

Dat zo'n veroordeling mogelijk blijkt, biedt hoop voor slachtoffers van oliemaatschappijen en andere multinationals wereldwijd!

Toch moeten we in hoger beroep

Toch willen we graag nog in hoger beroep. Voor de dorpen Goi en Oruma. Daar zou Shell gelekte olie hebben opgeruimd - maar je kunt er praktisch in zwemmen! En we zijn het nog oneens over hoe het hoofdkantoor van Shell zich denkt te kunnen verschuilen achter Shell Nigeria, terwijl het moederbedrijf er de gang van zaken dicteert, 100% van de aandelen heeft, alle winst opstrijkt. Vanuit Shell Nigeria is dat trouwens een slordige 1,8 miljard per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten