donderdag 20 december 2012

Poetry slam Utrecht

Dichteres Laura van der Haar (1982) mag zichzelf de Slampion van 2012 noemen na haar winst op het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Ze sleepte vrijdagavond de titel binnen door op het podium van RASA in Utrecht haar tegenstander met poëtische taal "vriendelijk te fileren", zoals een van de juryleden het verwoordde.

Bij Poetry Slam draait het niet alleen om de tekst, maar ook om de voordracht op het podium. De van oorsprong Groningse Van der Haar nam het in de finale van de wedstrijd voor beginnende dichters op tegen de Vlaming Jee Kast. In totaal streden acht dichters om de titel tijdens de elfde editie van het evenement. Het publiek wees in de laatste ronde de Slampion aan.

De winnares is niet alleen dichtster, maar ook archeologe en redacteur bij het literaire tijdschrift Hard//Hoofd. Ze krijgt 1000 euro prijzengeld. Daarnaast mag ze de De Gouden Vink, de wisseltrofee die vernoemd is naar Simon Vinkenoog, een jaar op de schouw zetten.

Enkele eerdere winnaars zijn Ellen Deckwitz, die dit jaar de C. Buddingh'-prijs won, en Krijn Peter Hesselink. Poetry Slam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten