zaterdag 20 augustus 2022

Rode kruis

 


Thuiskomen in Syrië: welkom bij je ingestorte huis en weggevaagde dromen
 
 
Thuiskomen in Syrië: een ingestort huis en weggevaagde dromen
 
Hoewel in sommige delen van Syrië nu minder wordt gevochten en mensen weer naar huis kunnen, valt thuiskomen niet mee. Want hoe ga je jouw verwoeste leven opbouwen in een land waar zo’n 90% van de bevolking onder de armoedegrens leeft? Lees de verhalen van drie Syriërs die we hielpen en waarom deze hulp nog steeds nodig is.
 
Lees hun verhalen Pijltje
 
 
Enorme bosbranden razen door Zuid-Europa en we helpen waar we kunnen
 
 
Enorme bosbranden razen door Zuid-Europa en we helpen waar we kunnen
 
In het zuiden van Europa moeten duizenden mensen hun huis ontvluchten vanwege natuurbranden. Terwijl het continent gebukt gaat onder hoge temperaturen, staan grote stukken natuur in Griekenland, Frankrijk, Spanje en Portugal in vuur en vlam. We helpen de slachtoffers van de bosbranden waar we kunnen.
 
Waar & hoe we helpen Pijltje
 
 
 
Video: Wat hebben bosbranden met klimaatverandering te maken?
 
 
 
 
Wat hebben bosbranden met klimaatverandering te maken?
 
Het is augustus en het is weer eens zover: enorme vlammenzeeën op je tv. Het lijkt wel alsof het steeds vaker gebeurt. Klopt dat ook? En heeft zo’n bosbrand iets met klimaatverandering te maken?
 
Bekijk de video Pijltje
 
 
 
 
Waarom het Rode Kruis de problemen in Ter Apel niet kan oplossen (en wat we wél doen voor asielzoekers)
 
Hoewel we volop aan het helpen zijn op opvanglocaties, kan het Rode Kruis de problemen bij de opvang van asielzoekers in Ter Apel niet oplossen. Waarom eigenlijk niet? En wat doen we dan wel? 
 
Vier vragen over asielopvang Pijltje
 
 
 
 
Dit hebben we tot nu toe bereikt met onze hulp bij het conflict in Oekraïne
 
Sinds het geweld in Oekraïne losbarstte, helpen we mensen in Oekraïne, omliggende landen én in Nederland. Mede dankzij jou, want onze hulp is onder andere mogelijk gemaakt door alle gulle donaties die we hebben ontvangen. Bekijk wat we met jullie massale steun hebben bereikt:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten