zaterdag 20 augustus 2022

 Compassion in World Farming

 

Help de dieren

 
Varken in kooi
 

Beste Brigitte,

Ze is zwanger en zou niets liever willen dan een nestje bouwen. Zinloos krabt ze aan de vloer, maar nergens in haar kooi is stro te vinden.

Vastgeklemd tussen stalen stangen bevalt ze van haar biggetjes. Wekenlang ligt ze zo, tot haar biggetjes worden weggehaald en ze opnieuw zwanger wordt gemaakt. Keer op keer op keer… Dat is het troosteloze leven van een moedervarken in de vee-industrie.

 

Regelmatig ga ik het gesprek aan met mensen over het lot van de moedervarkens. En steeds weer stuit ik op ongeloof als ik vertel dat dit leed geen uitzondering maar standaardpraktijk is in Europa. Mensen reageren geschokt als ze horen dat ook in Nederland een miljoen moedervarkens worden opgesloten in kooien.

 
Varken in kooi met biggen © Martin Usborne/CIWF

Varkens zijn zeer intelligente, gevoelige dieren en de frustratie, angst en stress die ze voelen achter tralies is onvoorstelbaar.

 

Jij kunt de moedervarkens helpen door vandaag donateur te worden. Help jij mee?

 
	© Compassion in World Farming
 

Kortgeleden deden we undercoveronderzoek bij bedrijven in vier landen om het verborgen leven van moedervarkens in Europa te laten zien. De hartverscheurende beelden haalden internationaal de media.

Naar aanleiding van ons jarenlange werk heeft de Europese Commissie toegezegd de kooien te willen verbieden. Maar de lobby van de industrie is sterk en we moeten nu alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat het kooiverbod er daadwerkelijk komt.

Jouw hulp als donateur is daarom heel hard nodig. Steun jij vandaag de moedervarkens en alle andere dieren die opgesloten zitten in kooien? Word dan nu donateur.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Geert Laugs

Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland

PS Kun jij het je voorstellen? Een moedervarken in de vee-industrie krijgt wel 80 biggen, waarvan ze er nooit een ziet opgroeien. Ze leidt een leven vol frustratie en zal nooit buiten lopen in de frisse lucht… Zij verdient een veel beter leven. Help daarom nu de moedervarkens en word donateur. Dankjewel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten