zaterdag 20 augustus 2022

Omslag in landbouw gaat te langzaam / Greenpeace

 

Omslag in landbouw gaat te langzaam

© Marten van Dijl / Greenpeace
Beste Brigitte,

Eerder vandaag zat ik met Johan Remkes om tafel, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid. Een zeer urgente kwestie, want als de stikstofuitstoot niet snel én drastisch teruggedrongen wordt, kunnen unieke soorten natuur misschien wel voorgoed verdwijnen. Mijn intentie voor het gesprek was daarom kristalhelder: geen centimeter toegeven in het afzwakken van de stikstofdoelen uit het coalitieakkoord. We moeten de aanpak juist versnellen! Wil je weten hoe het gesprek is verlopen?
Een belangrijke booschap voor jou [video]
Bekijk hier de video

Hoe nu verder? 
De plannen van het kabinet zijn al onvoldoende voor écht herstel van onze meest kwetsbare natuur. Maar liefst 14 soorten natuur, die de regering volgens de wet had horen te beschermen, dreigen verloren te gaan als de stikstofuitstoot niet snel wordt teruggedrongen. Als het kabinet ook maar iets van de plannen afknabbelt, dan stappen we naar de rechter en dwingen we de overheid haar verplichtingen aan de natuur na te komen. 

Dé oplossing voor de stikstofcrisis
Onze dringende oproep aan de overheid: gebruik deze crisis als startpunt van de omslag naar ecologische landbouw. Met minder dieren en een goed verdienmodel voor de boer. Dat lost niet alleen het grote aandeel van de landbouw aan de stikstofuitstoot op, maar pakt ook andere hardnekkige klimaat- en natuurproblemen aan, die worden veroorzaakt door de intensieve veehouderij. Daarnaast dienen alle sectoren bij te dragen aan de oplossing, dus ook grote vervuilers als Schiphol en Tata Steel. 

Help mee! Teken de petitie en eis ook een omslag naar ecologische landbouw van de overheid.
Teken de petitie

Andy Palmen
Met vriendelijke groet,

Andy Palmen
Directeur Greenpeace Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten