dinsdag 2 augustus 2022

 

Bonaire snakt naar klimaatonderzoek

© Marten van Dijl / Greenpeace
Beste Brigitte,

De gevolgen van de klimaatcrisis zullen Bonaire en zijn inwoners in het hart raken. Zo kun je de (nabije) toekomst van het kleine, vlakke eiland in het Caribische deel van Nederland omschrijven. De aarde warmt op en de zeespiegel stijgt snel. De Nederlandse overheid? Die laat de bevolking aan haar lot over. Er is dringend onderzoek nodig naar de gevolgen van de klimaatcrisis op Bonaire. En jij kunt helpen dit mogelijk te maken.
 
Ja, ik wil helpen

Studies zijn er nauwelijks

Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Toch heeft onze overheid nauwelijks onderzoek laten doen naar de gevaren van klimaatverandering voor de mensen en de natuur op het eiland. Onbegrijpelijk. Greenpeace heeft de Vrije Universiteit Amsterdam opdracht gegeven wetenschappelijk onderzoek te doen. Met de uitkomsten kunnen we de overheid op haar verantwoordelijkheid wijzen. Want of je nu in Volendam, op Ameland of op Bonaire woont: we willen toch allemaal een veilig thuis?

Zulk onderzoek is kostbaar. Met jouw bijdrage kunnen we de feiten boven water krijgen.


Bonaire wordt bedreigd

Voor de 23.000 mensen op Bonaire zijn de druiven erg zuur. Ze worden bedreigd door iets dat door veel mensen als een probleem in de verre toekomst wordt gezien. Klimaatwetenschappers, onder anderen die van de VN, slaan echter alarm. ‘De stijging van de zeespiegel vormt een existentiële bedreiging voor eilandstaten’, waarschuwen zij. We weten dat Bonaire in de gevarenzone ligt, maar precieze informatie hebben we niet. Juist daarom is onderzoek zo essentieel.

Jouw donatie kan het verschil maken. Kan ik op je rekenen?
 

De feiten boven water

Greenpeace doet wereldwijd onderzoek naar problemen én oplossingen. Onderzoek vormt het fundament van onze campagnes. Op basis van wetenschappelijke informatie geven we bedrijven en overheden succesvol een duw in de juiste richting. Juist in deze tijden van misinformatie en ‘fake news’ is onderzoek van onschatbare waarde. Dit belangrijke onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering op Bonaire zorgt ervoor dat we effectief in actie kunnen komen.
 

Help je ook mee de feiten boven water te halen?

Ja, ik help mee


Met vriendelijke groet,

Dewi Zloch 
Campagneleider Klimaat & Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten