zaterdag 20 augustus 2022

 Compassion in World Farming

 

Help mee tegen dierproeven

 
Konijn buiten in het gras
 

Beste Brigitte,

Vandaag wil je ik je hulp vragen voor een groep dieren die het heel dringend nodig heeft: de proefdieren. Want wist je dat er nog altijd miljoenen dieren in Europa gebruikt worden bij dierproeven? Dit leidt tot vreselijk dierenleed en veel proeven zijn zinloos.

Dierenbeschermingsorganisaties uit heel Europa hebben de handen ineengeslagen en zijn een Europees burgerinitiatief gestart voor een toekomst zonder dierproeven. Ze hebben nog maar enkele weken en het is heel spannend of ze het doel van minimaal 1 miljoen handtekeningen halen.

Help daarom ook mee en teken nu het Europees burgerinitiatief!

 
Varken in lab - Credits: Cruelty Free International/ Carlota Saorsa

Konijnen, honden, varkens, katten, vissen, apen, ratten… Miljoenen dieren slijten hun treurige levens in laboratoria en worden blootgesteld aan vaak ziekmakende en pijnlijke experimenten.

 

Tegenwoordig zijn er veel alternatieven voor proeven voorhanden. Bovendien geven experts aan dat veel dierproeven weinig nut hebben, omdat het lichaam van een mens vaak te veel verschilt van dat van een proefdier.

Ook worden er nog altijd dierproeven gedaan voor cosmetica. De Europese autoriteiten eisen namelijk dat chemische stoffen worden getest op dieren, ook als die stoffen alleen maar gebruikt worden in cosmetica. Dit is onacceptabel.

Kom daarom nu in actie en help de dieren.

 

Voor de dieren, maar ook voor de ontwikkeling van veilige en zinvolle testmethodes in de geneeskunde is het belangrijk dat er een einde komt aan het gebruik van proefdieren. Daarom roepen de organisaties de Europese Commissie op te kiezen voor een toekomst zonder dierproeven.

Zoals je weet, zet Compassion in World Farming zich 100% in voor dieren die voor voedsel worden gebruikt en voeren wij geen campagne tegen dierproeven. Maar onze campagne tegen kooien heeft laten zien wat een geweldige impact een succesvol burgerinitiatief kan hebben. Daarom vragen we je vandaag om onze collega’s te steunen en ook je stem te laten horen voor de proefdieren.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Brijder

Annemarie Brijder
Campaigner

PS Doodsbange konijnen lijden vreselijk in Europese laboratoria… Er moet een einde komen aan de gruwelijke experimenten. Teken daarom nu het burgerinitiatief voor een gezonde, veilige toekomst zonder dierproeven. Dankjewel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten