dinsdag 19 april 2022

 

 
 
Oekraïne: zo helpen we
 
Het Rode Kruis helpt, wie dan ook, waar dan ook. Door het geweld in Oekraïne hebben miljoenen mensen onze hulp nodig. Van het uitdelen van voedselpakketten aan mensen op de vlucht, tot het ondersteunen bij reddingsacties waarbij mensen onder het puin vandaan worden gehaald. Lees hier hoe het Rode Kruis helpt in Oekraïne, aangrenzende landen én in Nederland. 
 
Lees hoe we helpen Pijltje
 
 
 
   
 
 
“De vluchtelingen uit Oekraïne zijn radeloos...”
 
 
 
Rode Kruis-persvoorlichter Naomi zag hoe mensen uit Oekraïne ontredderd aankomen bij de Poolse grens. ‘“Het enige lichtpuntje in deze ellende, is dat je ziet dat enorm veel mensen zich inzetten om deze vluchtelingen te helpen.”
 
 
  Verslag vanaf de Poolse grens Pijltje  
 
 
   
 
 
Ook tijdens een gewapend conflict gelden regels
 
 
 
Wist je dat het Rode Kruis zich wereldwijd inzet om te zorgen dat het humanitair oorlogsrecht gerespecteerd wordt? Ook nu roepen we partijen op om zich hieraan te houden. Weet jij wat de belangrijkste regels zijn tijdens een gewapend conflict?
 
 
  Bekijk de belangrijkste regels Pijltje  
 
 
 
Geef kleur aan noodhulp tijdens het Paasweekend
 
Ieder jaar worden miljoenen mensen slachtoffer van een conflict of natuurramp. Daarom komen wij tijdens het paasweekend in actie. Van 14 t/m 18 april maken we in Zwolle een reusachtig kunstwerk, dat symbool staat voor onze noodhulp. Iedereen kan meekleuren aan dit kunstwerk. Hoe groter het kunstwerk wordt, hoe meer mensen in nood we kunnen helpen. Geef jij ook kleur aan noodhulp?
 
Meer informatie Pijltje
 
 
 
 
Bevolking Tonga krijgt hulp na vulkaanuitbarsting
 
In januari zorgde een vulkaanuitbarsting voor een ravage op Tonga. Dat de uitbarsting van de onderzeese vulkaan rampzalige gevolgen had voor Tonga, was al snel duidelijk. Huizen zijn verwoest en waterbronnen vervuild. Het Rode Kruis voorziet de bevolking van schoon drinkwater en hulpgoederen als dekzeilen, dekens, keukenbenodigdheden en toiletspullen.
 
Zo doen we dat Pijltje
 
 
Volg ons ook via:  Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube      TikTok
 
 
Telefoon 070 - 44 55 678
Ma-Do 08:30-21:00
Vr 08:30-17:00
Za 10:00-14:00
 
 
 
E-mail contactcenter@redcross.nl
 
Whatsapp 06 5781 3499
 


CBF erkend Postcode Loterij ANBI

Het Nederlandse Rode Kruis  

Kleur mee voor hulp aan mensen in nood

E-mail in browser openen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten