maandag 11 april 2022

 Leger des Heils logo

Door de oorlog in Oekraïne zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen, op zoek naar een veilige plek. Dagelijks komen honderden van hen in Nederland aan. Samen met de overheid en maatschappelijke organisaties werkt het Leger des Heils eraan om vluchtelingen uit Oekraïne een veilig thuis te bieden - bij mensen zoals jij en ik.

Gasthuishoudens die hun huis voor vluchtelingen uit Oekraïne willen openstellen worden eerst gescreend. Daarna wordt een match gemaakt tussen gasthuishoudens en vluchtelingen. Vervolgens draagt het Leger des Heils zorg voor de begeleiding van beide partijen. Om deze manier van opvang in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die gastgezinnen en vluchtelingen willen ondersteunen. Als gastgezinondersteuner ben je de vraagbaak voor allerlei praktische zaken waar gastgezinnen tegenaan lopen en waar zij hulp bij kunnen gebruiken. Hierbij kun je denken aan administratieve zaken, uitleg over het dagelijks leven in Nederland en ook gewoon het bieden van een luisterend oor. 

Wil jij iets betekenen voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne? Meld je dan nu aan.

 

Interview: collega Robert over twijfel, geldingsdrang en mensen dienen

Robert Paul Fennema werkt bij het Leger des Heils, maar dat is niet zijn enige connectie met de organisatie. Als volwassene ontdekt hij dat hij bij het Leger des Heils geboren is. Robert mocht zijn verhaal vertellen op Groot Nieuws Radio en sprak over zijn werk als regiomanager Zorg en de opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Ede.


Zo worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Nederland

De situatie in Oekraïne verandert nog elke dag en dat geldt ook voor de hulp die het Leger des Heils biedt. Op de website vullen we een paar keer per week het liveblog over Oekraïne aan met nieuwe informatie. Wil je weten hoe het Leger des Heils gevluchte Oekraïeners opvangt in Nederland? Bekijk dan vooral ook even de videoreportage ❤️

 
Desktop version:

Help de buurt met je bedrijf


Ben je ondernemer of werk je bij een bedrijf dat iets wil betekenen voor de samenleving? Het Leger des Heils helpt je graag om handen en voeten te geven aan je MVO-doelstellingen.

Als bedrijf kun je een buurthuiskamer in jouw regio adopteren. Het Leger des Heils heeft meer dan 100 buurthuiskamers in heel Nederland. Hier strijden we tegen eenzaamheid en vinden kwetsbare mensen een thuis. Iedereen is welkom voor gewoon een kop koffie, een goed gesprek of praktische hulp.

Hoe kan jij als ondernemer helpen? 
✅ Adopteer een buurthuiskamer met jouw bedrijf of;
✅ Start met collega's een leuke sponsoractie en haal geld op. 

Is geen van deze twee opties passend voor jouw bedrijf? We gaan graag met je in gesprek over een maatwerkoplossing.


Kom naar ons jubileumfeest

Het Leger des Heils bestaat 135 jaar in Nederland! We zijn dankbaar dat we al vele jaren het verschil mogen maken, daarom nodigen we jou uit om dit samen te vieren op 11 juni 2022. Ga naar legerdesheils.nl/135.

 

Wat vind je van deze e-mail?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten