dinsdag 19 april 2022


Beste Brigitte,

Elke dag zie ik hartverscheurende beelden uit Oekraïne. Jij waarschijnlijk ook. We leven intens mee met alle mensen die worden getroffen. Maar sinds het begin van de oorlog betaalden EU-landen €30 miljard voor olie, gas en kolen uit Rusland. Geld waarmee we Poetins oorlogskas spekken. Dit mogen we niet zo door laten gaan.

Vorige week verbood de EU de import van steenkolen uit Rusland. Een goede stap, maar nog niet genoeg. Want het meest betalen we voor olie en gas uit Rusland. Nederland is zelfs de tweede grootste importeur van Russische olie in Europa.

De EU praat op dit moment over een verbod op import van olie uit Rusland. Premier Rutte moet nu leiderschap tonen en deze belangrijke stap dichterbij brengen. Daarom roepen we onze premier en de EU op om import van olie en gas uit Rusland te stoppen. 

Dit is hét moment om ons samen te laten horen voor vrede. We kunnen de geldstroom naar Poetins oorlogskas te stoppen en onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Steun je onze oproep? 
Stop de import van olie, gas en kolen uit Rusland

Groene energie in plaats van oorlog en conflict

We moeten af van fossiele brandstoffen, die overal ter wereld conflicten aanjagen, leiden tot onderdrukking van mensen en de bron zijn van de klimaatcrisis. En het kán. Het IPCC-rapport biedt kristalhelder bewijs dat nu het moment is voor actie en dat de oplossingen er zijn om onder de 1,5 graad opwarming te blijven. We moeten nu inzetten op energiebesparing en de overstap naar groene energie versnellen.

Laten we samen opstaan en ons uitspreken. Voor een vreedzame wereld. Mee eens? Kom samen met mij en andere supporters in actie en teken de oproep aan Rutte en de EU. 
Ja, ik teken de oproep aan Rutte en de EU

PS Deze dappere actievoerders blokkeerden een grote olietanker uit Rusland. “We hebben een statement gemaakt tegen de import van Russische olie en gas en voor vrede.” Steun je hun oproep? Teken dan ook

Twitter Faiza Oulahsen

Met vriendelijke groet,

Faiza Oulahsen 
Hoofd Klimaat en Energie

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten