vrijdag 22 april 2022

In actie voor een ijzersterke Europese Bossenwet

© Greenpeace
Beste Brigitte,

Maak kennis met de Crimson Ace: een 225 meter lang gevaarte, gevuld met 60 miljoen kilo soja. Die soja zal grotendeels in voederbakken belanden voor onze koeien, kippen en varkens. Het schip is net de haven van Paranaguá, Brazilië, uitgevaren en onderweg naar Amsterdam.

Wij houden dit schip de komende weken nauwlettend in de gaten. Het is namelijk onderdeel van een verrot systeem dat leidt tot natuurverwoesting. Voor de productie van bijvoorbeeld soja, vlees en palmolie, die massaal in Europa gebruikt worden, gaat wereldwijd natuur verloren.

Die grove misstanden moeten stoppen, en snel. Daarom eisen wij een sterke Europese Bossenwet die natuurverwoesting én mensenrechtenschending voor de producten in onze supermarkten definitief verbiedt. Maar dan moeten de EU-ministers wel in actie komen om die sterke wet te maken. Doen ze dat niet? Dan komen wíj in actie.

Jouw naam op het spandoek? 

Binnenkort verwachten we dus in actie te komen voor een sterke Bossenwet. En jij kunt meedoen! Stuur je naam in en wie weet staat jouw naam binnenkort op het spandoek.
Ik doe mee!


Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten