maandag 7 juni 2021

Laatste nieuws over Poetry International - juni 2021 Bezoek het festival in LantarenVenster en Walhalla

 

  

Laatste nieuws over Poetry International - juni 2021
Bezoek het festival in LantarenVenster en Walhalla
             
                                 
                                 
                                 
                                 
           
           
                                 
      Ja, je leest het goed: de theaters gaan open en we mogen publiek in de zaal ontvangen bij Poetry International Festival, dit als een van de eerste festivals in Nederland! Het wordt een hybride festival: binnen, buiten en online! 'What You Will Hear is True'. Voor vrijwel alle programma's in LantarenVenster en Walhalla zijn vanaf dinsdag 1 juni 10:00 uur kaarten te koop via onze website. We mogen maximaal vijftig bezoekers per programma ontvangen. Zet je schrap, zet je timer, verheug je op de mooiste poëzie en bestel snel kaarten!
Wil je liever online kijken, dan kan dat ook. De kaarten daarvoor zijn al te koop. Graag tot ziens, online of in de zaal, bij Poetry International Festival 2021.
     
                                 
                                 
     
     
                                 
                                 
      Van vrijdag 11 t/m zondag 13 juni kun je genieten van performances, interviews, talkshows, workshops en bijzondere ontmoetingen. De Nederlandse dichters Anne Vegter, Ellen Deckwitz, Alfred Schaffer, Radna Fabias en Bernke Klein Zandvoort zijn te zien, naast Carolyn Forché (Verenigde Staten), Kim Hyesoon (Zuid-Korea), Maren Kames (Duitsland), Peter Verhelst en Paul Demets (België), Ronelda Kamfer (Zuid-Afrika), Raymond Antrobus en Vanessa Kisuule (Groot-Brittannië), Samantha Barendson (Frankrijk) en Juana Adcock (VK/Mexico).

Ook de
Klimaatdichters zullen optreden en een speciaal programma verzorgen rondom klimaatpoëzie. Speciale focus is er op het ‘vrouwelijk perspectief’ en ‘poëzie in gebarentaal’. Uiteraard is er de uitreiking van de C. Buddingh’-prijs (11 juni) en de Brockway Prize (12 juni).
     
                                 
                     
                                 
                                 
       
                                 
                                 
     
     
                                 
                                 
           
                                 
      Het festival wordt op vrijdag 11 juni feestelijk geopend met de wereldpremière van de poëtische muziekproductie Tagelyk van de Friese dichter Nyk de Vries en het Artvark Saxophone Quartet in LantarenVenster. Op zaterdagavond is de voorstelling live in Walhalla te zien. Beleef deze unieke productie live in de zaal mee en boek je tickets. Na de opening gaat het festival helemaal los met de mooiste poëzieprogramma's op vrijdagavond, zaterdag en zondag.      
                                 
                         
                                 
       
                                 
                                 
     
     
                                 
                                 
           
           
                                 
      Walhalla en Verhalenhuis Belvédère laten zien dat koken, eten en poëzie een goede combinatie zijn. Speciaal voor Poetry ontwikkelden zij een speciale editie van hun succesvolle culinaire programma's, waarvan je kan smullen tijdens het festival.      
                                 
               
                             
      VOLMONDIG - spoken word in zeven gangen   De Indische volkskeuken met Ellen Deckwitz   De Syrische volkskeuken met Anne Vegter      
      Een heerlijk menu vol spoken word: vooraf twee aanstormende talenten, als hoofdgerecht drie gearriveerde artiesten en twee passende afsluiters als dessert. Dit alles wordt opgediend met een heerlijke maaltijd.
Kom 'dineren voor twee' in Walhalla of bekijk het online en haal de maaltijd vooraf af.
Meer info en reserveren
  In de Kook- en verhalenstudio van Belvédère wordt Indisch gekookt met dichter Ellen Deckwitz. Ellen en de kok vertellen hun persoonlijke verhaal en delen hun verbinding met de stad en de Indische keuken. Het programma is te bekijken via een livestream en na afloop is de maaltijd af te halen bij Belvédère. Meer info en reserveren   In de Kook- en verhalenstudio van Belvédère kookt de kok met stadsdichter Anne Vegter een Syrische maaltijd. Ze delen hun persoonlijke verhaal en hun verbinding met de stad en de Syrische keuken. Het programma is te bekijken via een livestream en na afloop is de maaltijd af te halen bij Belvédère. Meer info en reserveren      
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
                                 
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten