zondag 1 september 2019

Boymans van Beuningen

Het depot bereikt het hoogste punt: volg het live
Op dinsdag 3 september a.s. vieren Gemeente Rotterdam, Stichting Verre Bergen, BAM en Boijmans samen met de bouwvakkers het hoogste punt van Depot Boijmans Van Beuningen. 
Wanneer het hoogste punt wordt bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt de vlag gehesen en drinkt men ‘pannenbier’. De officiële handeling zal worden verricht door Bas Kurvers, wethouder Bouwen, Wonen en Energietransitie. De feestelijke onthulling van het hoogste punt is te volgen via Facebook Live op dinsdag 3 september vanaf 14:00 uur.
‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ genomineerd
Wat zijn we trots! Boijmans is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 met de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’.
Ruim 800 kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur, gaven de bezoekers inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is.

Stem je op ons? Dan maak je kans op een cultuurreis voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence. Stemmen kan tot 1 oktober. Op vrijdag 18 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.
Boijmans bij de Buren
Kunsthal Rotterdam
t/m 1 september 2019


De Kunsthal toont tot en met 1 september ruim 70 werken van de Italiaan Giovanni Battista Piranesi, de grootste prentkunstenaar van zijn tijd, uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.
Boijmans bij de Buren
Chabot Museum
t/m 1 september 2019


‘Grosse Studie’ van Wassily Kandinsky is bij de buren van het Chabot Museum te zien. Samen met andere topstukken uit beide collecties is deze tot en met 1 september nog te zien in ‘Branding Rotterdam’, een tentoonstelling gewijd aan de kunstenaarsvereniging ‘De Branding’.
Boijmans bij de Buren
Stedelijk Museum Schiedam
t/m 5 januari 2020


Hoe is het om helemaal alleen voor het schilderij Grey, Orange on Maroon, No. 8 uit 1960 te staan? Bij de tentoonstelling ‘Rothko & ik’ kun je dat zelf ervaren.
 
Activiteit
Boijmans x Donner
Boekhandel Donner is bijna klaar met een grote verbouwing en Boijmans is net begonnen met de voorbereidingen voor een grootschalige renovatie en vernieuwing. In de nieuwe winkel biedt Donner het museum de gelegenheid om zichtbaar te blijven in de stad. Samen organiseren Boijmans en Donner een reeks van zes zondagmiddagen, onder de noemer ‘Boijmans in Donner’, waarin ‘Boijmans in Transit’, een kunstboek of een kunstenaar centraal staat.
De eerste editie is zondag 3 november om 14:00 uur. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen en schrijver Peter Delpeut reflecteren deze middag Depot Boijmans Van Beuningen. De lezingen zijn gratis bij te wonen, reserveren is noodzakelijk.
De verhuizing van de collectie in vogelvlucht
Na een verhuizing van zeven maanden is Museum Boijmans Van Beuningen leeg. Over zeven jaar openen de deuren van een vernieuwd museum. Wij zijn gesloten, maar niet dicht.
Er zijn ruim 4.500 werken uit vitrines, depots en van de muren gehaald, zorgvuldig ingepakt en op transport gegaan. Alle kunstwerken hebben het museum verlaten vanwege de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museum.

Boijmans is in Transit en gaat verder bij de buren, in de klas, in het buitenland en bouwt aan het depot. Vanaf 2021 komt de collectie (151.000 kunstwerken) weer bijeen in Depot Boijmans Van Beuningen - het eerste volledig publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld.
Nieuwsbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten