maandag 1 april 2013

Hoe kunst de wereld redt

Nu t/m 01-09-2013

Vanaf 16 maart vindt rond het Gemeentemuseum Den Haag de internationale kunstmanifestatie Ja Natuurlijk – Hoe kunst de wereld redt plaats. Deze manifestatie is een initiatief van Stichting Niet Normaal onder artistieke leiding van Ine Gevers. Centraal staat de vraag ‘Wat is natuurlijk en wie of wat bepaalt dat?’ Bepalen wij mensen dat alleen of mogen dieren, planten en dingen ook meepraten?

In een groots opgezette tentoonstelling laten ruim 80 kunstenaars verrassende partnerschappen zien tussen mens, natuur en techniek. Met zowel bevrijdende als hilarische gevolgen: je huisdier ontwerp je zelf, schimmels blijken onze beste vrienden, de stad kun je oogsten en meeuwen zijn best lekker op de barbecue. Maar ook: Je mobiel is je geheugen, Facebook is je habitat, internet de nieuwe biotoop en nanotechnologie is niet meer weg te denken uit ons bestaan.
Sculpturen, films, installaties, performances en biokunstwerken van o.a. Francis Alÿs, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Natalie Jeremijenko, Marjetica Potrc, Zeger Reyers, Tinkebell, Superflex en Ai Weiwei zijn tot eind augustus 2013 te vinden in het GEM, Fotomuseum, in de tuinen van het Gemeentemuseum, het duinbos en daarbuiten.
De manifestatie houdt niet op bij de museummuren. Integendeel. Ja Natuurlijk biedt een divers programma in de stad met urban wild life safari’s, optredens, workshops, hoorcolleges en debatten in kunstinstellingen en filmhuizen. Ook nestelt Ja Natuurlijk zich vanzelfsprekend nadrukkelijk in de sociale media en online fora.
www.ja-natuurlijk.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten