zondag 7 april 2013

Festival Normandie Impressionniste 2013

Na het succes van de eerste editie, wordt het Festival ‘Normandie Impressionniste’ 2013 geplaatst in het teken van het water. Een element dat de kunstenaars dierbaar was en dat kenmerkend is voor Normandië.
Festival Normandie Impressionniste 2013
Van 27 april tot 29 september 2013 zullen meer dan 600 culturele evenementen en animaties het impressionisme weer tot leven brengen.

Het Festival ‘Normandie Impressionniste’ speelt zich af in heel Normandië en zal het impressionisme in al haar vormen belichten: schilderijen, hedendaagse kunst, muziek, film, toneel, dans, fotografie, videobeelden, literatuur, lezingen, klank- en lichtspelen, ontbijtsessies in de natuur, danscafés langs het water… het wordt een gezellig en feestelijk evenement voor alle publiek.

Er zijn vijf grote tentoonstellingen ter gelegenheId van dit Festival:

- ‘Eblouissants Reflets ‘– Museum voor Schone Kunsten van Rouen – van 29 april tot 30 september

- ‘Un été au bord de l’eau'- Loisirs et impressionnisme’ – Museum voor Schone Kunsten van Caen – van 27 april tot 29 september

-‘Pissaro dans les Ports’ – Museum voor Moderne Kunst André Malraux in Le Havre -  van 27 april tot 29 september

-‘Signac, les couleurs de l’eau’ – van 29 maart tot 2 juli-  en een hulde aan de beroemde waterlies van Monet door de Japanse hedendaagse schilder Hiramatsu Reiji – van 13 juli tot 31 oktober – Museum van het Impressionisme in Giverny.


Meer infomatie over het Festival: www.normandie-impressionniste.eu



VILLEQUIER (c) Pierre JEANSON





Normandië, wieg van het Impressionisme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten