donderdag 23 februari 2023

Gezonde natuur is van levensbelang / Greenpeace

 


Video uitleg waarom Greenpeace een rechtszaak begint voor de natuur en tegen het trage stikstofbeleid
Beste Brigitte,
 
Je bent eerder met ons in actie gekomen voor de natuur, daarom denk ik dat jij dit nieuws ook graag wil horen. Vandaag hebben we concrete maatregelen geëist van de overheid: als er niet snel een duidelijk plan komt om onze meest kwetsbare natuur voor eind 2025 te redden, dan starten we een rechtszaak. 
Daarmee komen we op voor unieke plant- en diersoorten die dreigen te verdwijnen door te veel stikstof. En voor de gezondheid van 17,5 miljoen Nederlanders, want gezonde natuur is van levensbelang voor ons allemaal. De natuur brengt ons schone lucht, zuiver drinkwater en is een belangrijke bondgenoot tegen klimaatverandering.  

Neem even één minuut

In deze video leg ik je uit:
  • Wat er aan de hand is met de natuur in ons land;
  • Wat de oorzaak daarvan is;
  • Welke eis wij vandaag bij de overheid hebben neergelegd. 
Bekijk video

Unieke rechtszaak

Niet eerder is geprobeerd om bij de civiele rechter af te dwingen dat de natuur wordt beschermd tegen de te hoge stikstofuitstoot. Na intensieve gesprekken met vooraanstaande ecologen, juridische experts, collega-organisaties en onze advocaat, weten we het zeker: als de overheid niet snel actie onderneemt om de meest kwetsbare natuur te redden, starten we een rechtszaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten