zondag 5 februari 2023

 Compassion in World Farming

 

Actienieuws over de dieren

 
Collage met twee afbeeldingen, links de actieposter langs de weg en rechts kippen op elkaar gepropt in een stal
 

Beste Brigitte,

Al honderden mensen doen mee met de crowdfundingactie en de teller staat nu op €12.735,-! Een geweldig bedrag, maar we zijn er nog niet. We hebben €20.000,- nodig om ons doel te bereiken.

Vlak na de Provinciale Statenverkiezingen in maart willen we in de hoofdsteden van Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel – de provincies met de meeste vee-industrie - onze posters hangen. Ook laten we onze radiospot horen bij de regionale zenders, zodat de politici niet om de oproep heen kunnen.

We roepen de net gekozen provinciebestuurders op zich sterk te maken voor een veel kleinere en diervriendelijkere veehouderij. Een waar alle dieren naar buiten kunnen en de ruimte hebben om zichzelf te zijn. Dat is niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor de natuur en voor ons allemaal.

Heb jij nog niet gedoneerd? Sluit je dan nu aan en steun de crowdfundingactie!

 

Nieuw rapport: viskweek is niet duurzaam

 
Gevangen vis op het droge
 

Dinsdag presenteerden wij in het Europees Parlement in Brussel ons nieuwste rapport over de Europese kweekvissector. Wij roepen Europa op om te schakelen naar duurzame en veel diervriendelijkere aquacultuur.

 

Cover rapport: Naar duurzame Europese aquacultuur

Zo moet er een einde komen aan het houden van vleesetende vissoorten, zoals zalmen. Zij worden gevoed met vissen die op zee worden gevangen, wat voor nog meer druk zorgt op de overbeviste zeeën. Vissen in kwekerijen moeten bovendien veel beter behandeld worden. Regels ontbreken nu en de dieren lijden ernstig in de overvolle bakken en kooien.

Er zijn duurzame alternatieven mogelijk, zoals de kweek van algen. In ons rapport doen we vijftien aanbevelingen om de Europese aquacultuur te verbeteren.

 

Je idealen laten voortleven

 
Meisje met 2 geitjes in de wei
 

Er zijn veel manieren waarop je dieren kunt helpen. Vandaag vragen we aandacht voor een heel bijzondere manier: nalaten voor de dieren.

Je kunt ervoor kiezen om Compassion in World Farming op te nemen in je testament. Zo kun je, ook als je er niet meer bent, blijven bijdragen aan een betere wereld voor de dieren.

Een supporter zei over haar keuze: “Ik wil dat mijn idealen voortleven via het werk van CIWF. Dat is de gift die ik nalaat aan de dieren van de toekomst.”

We vertellen je er graag meer over. Je kunt de gratis brochure bestellen of online bekijken of eens met ons in gesprek gaan.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Jade van Zon

Jade van Zon
Campagne en supporterservice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten