woensdag 6 juli 2022

 VluchtelingenWerk blijft zich inzetten voor meer opvangplekken
Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk dit bericht online

Beste Brigitte,
Juni was voor ons een bewogen maand: Met de mensonterende situatie in Ter Apel is de opvang van asielzoekers in Nederland op een triest dieptepunt beland. VluchtelingenWerk blijft zich inzetten voor meer opvangplekken. Daarnaast kijken we ook dankbaar terug op vier fantastische dagen Bakkie Doen? in Utrecht, waarin veel mooie ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Heb jij geen bakkie kunnen doen of wil je graag nog een keer? Op 24 september a.s. openen verschillende opvangcentra hun deuren tijdens de Open azc dag. 
Dat de leefomstandigheden van vluchtelingkinderen in de noodopvanglocaties erg slecht zijn, blijkt uit onderzoek van de 'Werkgroep Kind in azc'. Wat moet er gebeuren?
Verder in deze nieuwsbrief: de Kindervakantieweken komen weer aan en Happy Horizon en het World Team 4Daagse Nijmegen zetten zich in voor VluchtelingenWerk. Lees meer over hun acties en laat je inspireren!
Opvangtekort in Ter Apel
Het ging de afgelopen weken meerdere keren mis in Ter Apel, waar COA in juni een avond zelfs de deuren sloot omdat er geen opvangplekken meer beschikbaar waren. VluchtelingenWerk dringt er al langere tijd bij de staatsecretaris op aan om meer plekken te vinden voor de eerste opvang. Wat moet de overheid doen om dit op te lossen?
Lees het hier...
Bakkie Doen 2022 een succes!
We kijken terug op vier hartverwarmende dagen Bakkie Doen? in het Griftpark in Utrecht. Er werden niet alleen samen bakkies gedronken, bezoekers konden ook de indrukwekkende verhalen van drie vluchtelingen beluisteren tijdens experience ‘Bestemming Onbekend’. Odette (53): ‘Het is het alledaagse wat me aangrijpt. Ik realiseer met dat mijn leven en dat van Julia uit Oekraïne volledig inwisselbaar zijn’.
Bekijk hier de terugblik  >
FF Buurten? Ontmoet je buren tijdens de Open azc dag
Heb je geen bakkie kunnen doen in Utrecht of smaakt het juist naar meer? Op zaterdag 24 september is het Nationale Burendag en zullen verschillende opvanglocaties hun deuren van 13:00-16:00 uur openen voor bezoekers. Zet de datum alvast in je agenda!
Noodopvang onleefbaar voor kinderen
De leefomstandigheden van vluchtelingkinderen in de noodopvanglocaties zijn beneden alle peil. Dat blijkt uit onderzoek van de 'Werkgroep Kind in azc', waar ook VluchtelingenWerk deel van uitmaakt. Er is sprake van onveiligheid, gebrek aan privacy en onvoldoende toegang tot onderwijs waardoor kinderen aantoonbare ontwikkelingsschade oplopen. De Werkgroep roept op om de meer dan 2000 kinderen direct uit de noodopvanglocaties te halen en over te plaatsen naar kleinschalige asielopvang. 
Lees verder...
Kindervakantieweken
Even onbezorgd vakantievieren: voor veel vluchtelingkinderen zit het er niet in. Speciaal voor hen organiseert VluchtelingenWerk de Kindervakantieweken. Als klein jongetje ging Houman (34) zelf mee op de vakantie en nu, zo'n vijfentwintig jaar later, is hij er weer bij als begeleider: ‘Na zo'n vakantie moet ik een week bijkomen, maar op de ervaring kan ik ook een jaar lang teren.'
Lees het verhaal van Houman
In actie voor vluchtelingen
Het World Team is er klaar voor!
Op 19 juli gaat de Nijmeegse 4Daagse weer van start. Ook loopt het World Team van ambassadeur Mo Hersi weer mee om geld in te zamelen voor VluchtelingenWerk. Dit jaar twee nieuwe deelnemers: Hafez en Bassam, beide gevlucht uit Syrië. Ze zijn nog maar paar jaar in Nederland maar willen graag meedoen om nieuwe mensen te ontmoeten. Het team is helemaal klaar voor deze 104de editie en hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen. Steun het World Team met een donatie.
Ga je zelf ook de 4Daagse lopen? Loop dan mee als sponsorloper voor VluchtelingenWerk en start je eigen actie onder het project Nijmeegse 4Daagse.
De wereld mooier maken
Creative digital agency Happy Horizon is met zo'n 100 medewerkers in actie gekomen voor vluchtelingen uit Oekraïne onder het motto 'Kilometers voor Kiev'. In twee weken tijd wandelen zij zo vaak mogelijk van hun hoofdkantoor in Eindhoven naar Kiev. Dat is ongeveer 2.000 kilometer. Voor elke keer dat zij Kiev bereiken doneert Happy Horizon €1.000 aan VluchtelingenWerk.

Bekijk deze actie op het platform. Je kunt ook zelf een actie starten, door eenvoudig je eigen (bedrijfs)pagina aan te maken en je prestatie te laten sponsoren door je bedrijf of vrienden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten