woensdag 6 juli 2022

Groen boeren is de toekomst / Greenpeace

 

Groen boeren is de toekomst

© Greenpeace
Beste Brigitte,

Het kabinet lijkt met haar stikstofplannen eindelijk oog te hebben voor de ernst en omvang van de natuurcrisis. Geen seconde te vroeg, want volgens ecologen moet de stikstofuitstoot voor eind 2025 fors zijn teruggebracht om te voorkomen dat we kwetsbare natuur kwijtraken. Duidelijk is dat voor veel boeren de gevolgen groot zijn en daarom protesteren zij vandaag. Wij steunen de groene boeren en een vreedzaam protest. Doe jij mee? 


Boer betaalt rekening voor zwalkend overheidsbeleid

Dat boeren protesteren is volkomen begrijpelijk. Het voortbestaan van hun bedrijf is onzeker. Een pijnlijk resultaat van decennialang zwalkend overheidsbeleid. Met telkens wisselende regels en wetten heeft de overheid boeren geen eerlijk en duurzaam toekomstperspectief geboden. Hoognodige maatregelen bleven uit, waardoor de natuur, het klimaat én de boer nu keihard de dupe zijn.

Goed verdienmodel voor duurzame landbouw is essentieel

Een omslag in de landbouw met drastische krimp van de veestapel is onvermijdelijk om de natuur te redden. Boeren moeten worden geholpen in die omslag en aan een goed verdienmodel voor duurzame landbouw. 

Laat zien dat je de groene boeren steunt

Het goede nieuws is dat het echt anders kan! Dat gebeurt ook al: er zijn veel groene boeren die samenwerken met natuur en binnen de grenzen van het klimaat. Deel onderstaande post en laat zien dat ook jij de groene boeren steunt.
 
© Greenpeace
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn


Met vriendelijke groet,

Hilde Anna de Vries 
Campagneleider

Geen opmerkingen:

Een reactie posten