woensdag 6 juli 2022

 

Rode Kruis en WWF: Natuurlijke oplossingen redden levens en beteugelen klimaatcrisis
 
 
En de oplossing tegen natuurgeweld is…: de natuur!
 
Wereldwijd leven meer dan 3,3 miljard mensen in gebieden die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Met natuurlijke oplossingen kunnen we de intensiteit van klimaat- en weergerelateerd natuurgeweld met maar liefst 26 procent verminderen. Dat staat in een nieuw rapport van het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds. Klinkt leuk, maar hoe werken die natuurlijke oplossingen (nature-based solutions) dan precies?
 
De oplossing uitgelegd Pijltje
 
 
 
   
 
 
Hulp op korte én lange termijn in Oost-Afrika
 
 
 
Als 14 miljoen mensen te weinig te eten hebben, dan wil je daar nú iets aan doen. Daarom zorgt het Rode Kruis voor waterpunten, delen we voedsel en cash uit en helpen we ondervoede mensen bij gezondheidsklinieken te komen. Maar dat mag niet het enige zijn, vertelt Derk Segaar, hoofd Internationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, vanuit Ethiopië.
 
 
  Lees hier waarom Pijltje  
 
 
   
 
 
Nieuw computermodel kan impact droogte beperken
 
 
 
Drones, laptops en telefoons zijn niet alleen handig, je kunt er ook levens mee redden! Het speciale data- en digitalteam 510 van het Nederlandse Rode Kruis heeft in samenwerking met het Zimbabwaanse Rode Kruis, een computermodel ontwikkeld waarmee droogte voorspeld kan worden. Dan kun je bijvoorbeeld als boer voorzorgsmaatregelen treffen.
 
 
  Lees hoe het werkt Pijltje  
 
Met verhalen over ‘groene monsters’ stelde Mitchell Molenaar kinderen die getest moesten worden op hun gemak.
 
 
Met verhalen over ‘groene monsters’ stelde Mitchell kinderen die getest moesten worden op hun gemak
 
In coronatijd renden duizenden Rode Kruis-vrijwilligers de benen uit het lijf om Nederland door de crisis te helpen. Mitchell is één van hen: hij is in totaal meer dan 1.000 uur actief geweest als coronahulpverlener voor het Rode Kruis! “Het werd vanzelf een way of life.” 
 
Het Nederlandse Rode Kruis  

Hoe een computersysteem de impact van droogte kan beperken

E-mail in browser openen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten