woensdag 6 juli 2022

  Greenpeace logo


Jij maakt het verschil

© Marten van Dijl / Greenpeace

Beste Brigitte,
 
Door Greenpeace financieel te steunen, werk jij actief mee aan een gezonde, groene planeet. Dat is niet niks! Om daarbij stil te staan, wil ik je laten weten hoe waardevol dat is en wat we samen bereiken.

Daarom delen we graag een paar van onze grootste successen van de afgelopen tijd. Daar mogen we best trots op zijn!
 

Dankzij supporters zoals jij kregen we dit voor elkaar

© Marten van Dijl / Greenpeace

Shell wint Vieze Verkiezing
Shell en Staatsbosbeheer wonnen begin 2022 de Vieze Verkiezing. ‘Samen planten we bomen’, jubelde Shell in de reclame, maar ging vervolgens onverstoord door met boren naar olie en gas. Met deze verkiezing zetten we druk op de politiek om reclames van fossiele bedrijven te verbieden, zoals eerder gebeurde met reclames voor tabak.

Coca-Cola maakt flessen herbruikbaar
Al jaren voert Greenpeace campagne om levensmiddelenbedrijven zover te krijgen minder plastic te produceren. En met succes. Coca-Cola kondigde onlangs aan dat het in 2030 25% van zijn verpakkingen herbruikbaar wil maken. De druk die we samen met supporters zoals jij uitoefenen, werpt zijn vruchten af. Wat ons betreft schroeft Coca-Cola de ambitie nog verder op, naar minimaal 50%. Onze campagne loopt dus door. Maar op 120 miljard plasticflesjes per jaar is 25% een mooi begin!

Schip vol soja geblokkeerd
Activisten uit heel Europa blokkeerden in mei 2022 in de haven van IJmuiden samen met Greenpeace een megaschip afkomstig uit Brazilië. Aan boord: maar liefst 60 miljoen kilo soja. Met deze actie eisten we een sterke Europese bossenwet. Alleen als we de import stoppen van producten waarvoor kostbare natuur is verwoest, kunnen we wereldwijd de bossen beschermen. Dat is niet alleen essentieel voor het klimaat en de natuur, maar ook voor de bewoners die al vele generaties deze bossen hun thuis noemen. Zij mogen niet de dupe worden van de hebzucht van grote bedrijven.
Bekijk meer successen


Met vriendelijke groet,

Anna Schoemakers 
Directeur Greenpeace Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten