zaterdag 31 juli 2021

 


 
Beste duinliefhebber,
 
Op zaterdag 18 september organiseert Stichting Duinbehoud de eerste landelijke Dag van de Duinen!
 
Met de Dag van de Duinen vragen we aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we samen met jou de schoonheid van dit prachtige natuurgebied. De duinen zijn van groot belang als leefgebied van veel bijzondere en zeldzame planten en dieren EN een unieke plek waar je eindeloos kunt genieten van de rust en ruimte.
 
Ontdek wat je die dag allemaal kunt beleven en meld je aan. We ontmoeten je graag tijdens de Dag van de Duinen.
 
Hartelijke groet,
 
Piet Jonker
Voorzitter van Stichting Duinbehoud
 

Ga mee op excursie

 
Neem gratis deel aan een of meer bijzondere excursies die we voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echt duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd!
 
Een greep uit het aanbod:
 
 

 
Doe mee aan de fotowedstrijd
 
Jouw foto uitgelicht in tijdschrift DUIN? Dan is dit je kans en doe mee aan de fotowedstrijd. Je hoeft geen ervaren natuurfotograaf te zijn, dus iedereen mag meedoen.  Klik op ‘Doe mee’ voor de voorwaarden.
 
Doe mee en maak de mooiste foto
 

Denk mee tijdens de bijeenkomst in Naturalis


Kom je naar de bijeenkomst in Naturalis tijdens de Dag van de Duinen? Het wordt een informatieve ochtend, waarin we met sprekers, zoals Luc Geelen, Dick Groenendijk, Hans Sibbel en Annemieke Kooijman, inzoomen op kansen en uitdagingen in het kader van biodiversiteit in de duinen. Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis.

Korte film:
De grauwe klauwier

De grauwe klauwier voelt zich thuis in de duinen. Hij jaagt op insecten, muizen en hagedissen. Die vindt hij in kruidenrijke, open landschappen. Maar de grauwe klauwier heeft het moeilijk..
 
Hoe gaat het met de grauwe klauwier en andere soorten van de duinen? Abonneer je op ons YouTube kanaal en blijf op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten