zaterdag 31 juli 2021

 


Y

De boeren zijn boos en dat is begrijpelijk

Koeien in Hollands landschap met 'Maak natuur jouw zaak'

Deze week protesteren boeren in Den Haag en op verschillende locaties in het land. Wij begrijpen dat wel: ze worden al jarenlang geconfronteerd met een opeenstapeling aan regels en voelen zich bedreigd in hun voortbestaan. 

Het lijkt soms alsof ‘de natuurbeweging’ en ‘boeren’ als twee partijen tegenover elkaar staan, maar we hebben elkaar juist nodig voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Om de natuurcrisis tegen te gaan is het noodzakelijk dat de veestapel krimpt, maar door jarenlang zwalkend beleid biedt de overheid boeren geen eerlijk en duurzaam toekomstperspectief. Niet alleen boeren, ook de natuur en ons klimaat worden hier de dupe van. 

Wat we nodig hebben is een ecologische, diervriendelijke veehouderij. Met minder dieren en een goedbelegde boterham voor zoveel mogelijk boeren. Dat is de enige weg voorwaarts voor natuur, klimaat én boer, en gelukkig staan steeds meer boeren hierachter. 

Lees meer

Steun de natuurzaak

Er is maatschappelijke druk nodig om de politiek in beweging te krijgen. Dat kan niet zonder burgers die zich hierover uitspreken, op welke manier dan ook. We zijn een petitie gestart om iedereen in Den Haag duidelijk te maken dat het tijd is voor maatregelen die onze natuur écht beschermen. Maak natuur jouw zaak en teken de petitie 👇

​​​​​​​Ik teken voor de natuurzaak
​​​​​​​


Met hartelijke groet,

Hilde Anna de Vries 
Campagneleider landbouw & biodiversiteit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten