zaterdag 31 juli 2021

De petitie #wijhorenerookbij om 10.000 pardonners eindelijk een paspoort te geven is maar liefst door 56.703 Nederlanders ondertekend.



De petitie #wijhorenerookbij om 10.000 pardonners eindelijk een paspoort te geven is maar liefst door 56.703 Nederlanders ondertekend. Een fantastisch resultaat!
Kamerleden van de SP, PvdA, Volt, BBB en het CDA namen de petitie afgelopen dinsdagochtend in ontvangst van Yosef, Dina, Marine en andere pardonners die hiervoor naar Den Haag kwamen.

Dina stelde daarbij de belangrijke vraag: 'Ik ben juf en ik geef Nederlandse kinderen les over democratie en stemrecht, maar ik mag zelf niet stemmen tijdens de landelijke verkiezingen. Is dat democratie?' 

​​​​​​​Jasper van Dijk (SP) beloofde politieke druk te blíjven uitoefenen: 'Ik ben ervan overtuigd dat we deze strijd gaan winnen, het is gewoon een kwestie van tijd. Maar het is wel ongelofelijk flauw dat staatssecretaris Broekers-Knol jullie zo onnodig lang laat wachten.' 
 
Petitie overhandigd aan Ministerie
Dinsdagmiddag werden we ook ontvangen op het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waar we de petitie aanboden aan Bart-Jan ter Heerdt, directeur Migratiebeleid. Pardonners Yosef, Dina (foto), Marine en Albert-Jan vertelden wat het met hen doet om dagelijks als tweederangsburger te moeten leven. 

Het is voor het eerst dat pardonners hier zelf hun persoonlijk verhaal konden vertellen. ‘Ik denk dat het heel goed is dat iemand die zich met dit politieke vraagstuk bezighoudt, het gesprek met pardonners zelf heeft gevoerd’ zegt Sander Schaap, belangenbehartiger bij VluchtelingenWerk.
Blijf jij de pardonners steunen?
We zijn blij dat je de petitie hebt ondertekend en hebt geholpen tot een succes te maken! Blijf jij ons werk steunen? Dat kan al voor een klein bedrag naar keuze.
​​​​​​​
Steun ons met een eenmalige gift >> 
 
Mede dankzij jouw stem boekten we een eerste succes, en gaan door!
Onder druk van de petitie, alle media-aandacht én twee aangenomen moties in de Tweede Kamer zegde de staatssecretaris een deel van de pardonners onlangs wel een paspoort toe: degenen die tijdens het generaal pardon minderjarig waren. Helaas geldt dit niet voor een groep van 7.000 pardonners. Voor hen zetten we onze strijd voort! De resultaten van het aangekondigde onderzoek dat Broekers-Knol nu laat uitvoeren, zullen deze zomer verschijnen. We houden je hierover op de hoogte via onze vaste nieuwsbrief.

Wat wij doen  |  Vrijwilligerswerk  |  Afmelden actie-updates  |  Privacy  |  Contact

Geen opmerkingen:

Een reactie posten