zaterdag 31 juli 2021

 



Y
B 15 miljard euro. 😠 Zoveel investeert pensioenfonds ABP nog steeds in olie, kolen en gas. Tot overmaat van ramp hebben ze recent hun aandeel in Shell zelfs verdubbeld.🤦 Het is absurd dat het geld van leraren en ambtenaren, die verplicht pensioen opbouwen bij ABP, blijft gaan naar grote vervuilers zoals Shell. Het goede nieuws? De druk van buitenaf wordt steeds groter, samen kunnen we dit stoppen!

Stuur een bericht naar ABP🔥

Tijd om de druk op te voeren! Doe mee en stuur samen met duizenden anderen een oproep naar de bestuursleden van ABP. Laat ze weten dat we dit niet meer pikken en roep ze op om eindelijk te investeren in een groene toekomst. ✊
Ja, ik doe mee!

Op de actiepagina zijn nog meer toffe online acties te vinden om druk te zetten op ABP, dus leef je uit ;) Oh, en vergeet de actie niet te delen met je vrienden. Hoe meer mensen meedoen, des te groter onze impact. ❤️
 
​​​​​​Terwijl wij online de druk opvoeren, voeren onze vrienden van Fossielvrij fysiek actie bij verschillende kantoren van ABP. Hou de socials in de gaten voor mooie foto’s!



Met vriendelijke groet,

Wesley Schmidt 
Online Campagneleider Greenpeace


Klimaatorganisatie Urgenda wil via de rechter afdwingen dat de Nederlandse Staat een dwangsom moet betalen zolang het Urgenda-vonnis over de uitstoot van broeikassen niet wordt uitgevoerd. De dwangsom kan oplopen tot 2 miljard euro.


 Urgenda terug naar rechter om dwangsom te eisen in klimaatzaak

Urgenda terug naar rechter om dwangsom te eisen in klimaatzaak

Urgenda-directeur Marjan Minnesma heeft dit vanmiddag in het televisieprogramma Buitenhof gezegd. Het is volgens Minnesma technisch in Nederland goed mogelijk om de klimaatdoelen in 2030 te halen.

 

Hoe je vrienden vindt in de buurthuiskamer

 Leger des Heils logo

Hoe je vrienden vindt in de buurthuiskamer


De vriendschap tussen Dirk en Jan werd gesmeed in de buurthuiskamer. De mannen hebben beiden veel meegemaakt. Ze weten van elkaar hoe ze door het leven getekend zijn, en dat schept een band.


"Wij kunnen ons verhaal gewoon bij elkaar kwijt”



Wat ze zoal samen meemaakten? Dirk: “We gingen samen vaak op stap. Jan reed dan op een busje van het Leger des Heils, ik ging mee voor het sjouwwerk.” Jan: “We haalden kleding op, verhuisden mensen, we deden alles, door heel Nederland.” Een paar jaar geleden werd zo’n busreisje helemaal spannend, toen Jan onderweg een...

PS Doneer en investeer in vriendschap
Zoals je leest in het verhaal van Jan en Dirk is de buurthuiskamer een plek waar mensen vrienden voor het leven opdoen. Ons buurtwerk is een effectief middel in het bestrijden van eenzaamheid. Wil jij in dit belangrijke werk investeren? Geef dan nu een gift.

Alvast heel hartelijk dank!

 

DonutDag 2021 ongekend succes!


Op zo’n honderd buurtlocaties van het Leger des Heils was het 4 juni een feestje! Donutdollies deelden donuts uit in de buurt (waaronder bij verpleeghuizen en politiebureau’s) en bij de buurthuiskamers zelf kon je je eigen donut versieren, allerlei donutspelletjes spelen en onze koffie van 5050 Coffee drinken.

Desktop version:

Dit jaarlijkse buurtfeest organiseren we samen met de lekkerste donuts van het land: Donut worry be Happy. Kom je volgend jaar ook (weer) een donut delen?

 

Bestel gratis Soelaas

Soelaas is ons vierjaarlijkse merkmagazine. In de Soelaas lees je de verhalen van de mensen van het Leger des Heils. Van interviews met deelnemers en medewerkers, reportages van de plekken waar wij komen en columns van bekende Nederlanders, tot opinie over lastige thema's waar het Leger mee te maken krijgt. Nieuwsgierig? Bestel 'm hier gratis thuis.

 

Kijktip: Is er meer tussen hemel en aarde?


In derde aflevering van PiT verkennen we de vraag: is er meer tussen hemel en aarde? Iedereen denkt daar wel eens over na. De één zegt volmondig “ja”, de ander weet het niet zo goed.

Ook ontmoeten we Jeroen Herben. Hij studeerde aan het conservatorium en wilde een carrière in de muziek. Maar een ervaring in de Dominicaanse Republiek bracht hem op een ander pad.

oproep aan iedereen die dierenwelzijn belangrijk vindt.

 

 


Het is nu of nooit! We doen een dringende oproep aan iedereen die dierenwelzijn belangrijk vindt.  

Morgen spreekt de Europese Commissie zich uit over het burgerinitiatief dat georganiseerd is door CIWF en gesteund door foodwatch. We kunnen dus nog samen met jou alles op alles zetten om de EU ervan te overtuigen landbouwdieren in krappe kooien te verbieden, zowel binnen de Europese Unie als op alle ingevoerde producten. Meer dan 300 miljoen(!) dieren leven in benauwend kleine kooitjes.

Dit moet stoppen! En jij kan ons daarbij helpen.




Waarover besluit de Europese Commissie?

Op woensdag 30 juni zal de Europese Commissie haar besluit bekendmaken in antwoord op de 1,4 miljoen mensen die het Europees burgerinitiatief "Stop de Kooien" hebben gesteund.

Om het belang van deze beslissing te begrijpen, volstaat het naar een A4-blaadje te kijken. Vandaag de dag hebben 300 miljoen kippen en konijnen die in kooien worden gehouden, de ruimte zo klein als een A4’tje om op te ‘leven’. De levensomstandigheden binnen kooibedrijven zijn de vaak keiharde realiteit van je broodje kip, het bladerdeeg dat je in de supermarkt koopt en de talloze eier-, melk- en varkensvleesproducten die in de schappen te vinden zijn.



Waarom is er nog geen verbod op de kooifokkerij hoor ik je denken? Omdat tegenstanders van het verbod beargumenteren dat strengere dierenwelzijnsnormen in de EU zouden leiden tot meer goedkope invoer van buiten de EU. Dit zou noch het doel van het verbeteren van het dierenwelzijn dienen, noch de boeren die de wetgeving in de EU uitvoeren.

Maar dit argument klopt van geen kant! De EU kan er bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) op aandringen dat alle importeurs dierenwelzijnsregels die vergelijkbaar zijn met die van de Europese veehouders aantoonbaar naleven. Dit is al eerder gebeurd en de EU kan die strijd winnen. Lees er hier meer over. 






We moeten de Commissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, ervan overtuigen dat de EU een beter dierenwelzijn kan eisen en dit in handelsbeleid kan waarborgen.

Elke dag die we verspillen is een dag dat een moederzeug haar biggen niet zelf kan voeden en kippen en konijnen niet kunnen bewegen zoals ze zouden moeten bewegen. Wij moeten in de EU het voortouw nemen en onze standaarden in alle handelsovereenkomsten vastleggen en zo goedkope invoer van gekooide dieren voorkomen.

We zijn zo dichtbij! Al meer dan 100.000 mensen hebben de actie van foodwatch ondertekend.

Elke handtekening telt nu meer dan ooit. Hoe meer protestmails, hoe groter het signaal richting de Europese Commissie. 

Heb je nog niet getekend? Doe dat dan hier! En aarzel niet om je vrienden, familieleden, collega's, etc. te overtuigen hetzelfde te doen. Alleen met jouw handtekening kunnen we het welzijn van miljoenen dieren verbeteren. Alvast bedankt. Zoals altijd houd ik je op de hoogte!

Heb je al getekend? Deel dan de actie:



We hebben jouw hulp nodig om de kooien te stoppen!


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

 



[Message tronqué]  Afficher l'intégralité du message
   etry International Nieuws 30 juni 2021
Bekijk het festival terug | Wout Waanders | Zomertips
             
                                 
                                 
 
                               
                                 
       
                                 
      - Festival gemist? Kijk en luister de programma's terug op poetry.nl
- Wout Waanders wint C.Buddingh'-prijs. Beluister zijn gedicht 'Een ondergrondse'
- Zomertip: Poëzie op de Kaap
     
                                 
      Van 11 – 13 juni brachten ruim 100 dichters en spoken word-artiesten uit binnen- en buitenland de mooiste dichtkunst naar Rotterdam. Zij brachten hun nieuwe werk ten gehore, alleen, samen of ondersteund door muziek of beeld: What You Will Hear Is True. In LantarenVenster, Kantine Walhalla, Verhalenhuis Belvédère en buiten op Katendrecht was het een komen en gaan van dichters én publiek. Nyk de Vries en Artvark Saxophone Quartet openden het festival met hun wereldpremière Tagelyk, in bijzijn van wethouder Saïd Kasmi. De P.C. Hooft-prijs winnaar van dit jaar Alfred Schaffer kwam speciaal uit Zuid-Afrika over en trad onder andere op met de kersverse C. Buddingh’-prijs winnaar Wout Waanders. Ellen Deckwitz en Anne Vegter lazen voor uit hun nieuwste bundel en kookten in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère. Luan Buleshkaj trakteerde de uitverkochte zaal in Kantine Walhalla op lekker eten, muziek en 14 spoken word artiesten. Buiten traden 40 studenten van de Willem de Kooning academie op met zelf geschreven gedichten en bij de raam-expo van Werklicht in de Fenixloods klonk de poëzie van een keur aan Rotterdamse dichters. Als in een estafette droegen de 15 Klimaatdichters het spreekwoordelijke stokje over en braken zij een lans voor een betere wereld. Prachtig waren de gedichten van Radna Fabias, Samantha Barendson, Maren Kames, Bernke Klein Zandvoort, Paul Demets, Juana Adcock en de genomineerden van de C. Buddingh'- prijs. ‘Investigator of missing sounds’ Raymond Antrobus, de Poetry Talk 'End of an Ear' en de tolken gebarentaal gaven de taal van de poëzie in het festival een extra dimensie. We maakten volop ruimte voor het virtuele, zodat we internationale dichters als Vanessa Kisuule, Kim Hyesoon, Ronelda Kamfer en Carolyn Forché vanuit hun eigen huis online naar Rotterdam konden brengen. En we brachten live programma’s en workshops vanuit Rotterdam naar onze kijkers thuis die er dit jaar niet bij konden zijn. De muzikale bijdragen en intermezzi van pianist Fulco Ottervanger bij de Finale maakte het laatste programma tot een wonderschone festivalafsluiting. We danken u voor het kijken en zien u graag terug in juni 2022 bij de nieuwe editie van Poetry International Festival.      
                                 
                                 
       
                                 
                                 
      Festival gemist? Kijk en luister de programma's terug      
                                 
      Heeft u het festival gemist? Op poetry.nl kunt u de programma’s op uw gemak terug kijken. Wij maakten alvast een selectie.      
                                 
               
      Poets on Stage: The Voices of Poetry
Met Juana Adcock, Raymond Antrobus, Samantha Barendson, Peter Verhelst
  Moving Poetry
Programma met korte poëziefilms van Kim Hyesoon e.a. I.s.m. Zebra Poetry Film Festival en Haus für Poesie Berlin
  Poetry Talk: What You Will Hear Is True
Poetry reading en nagesprek met Carolyn Forché, Juana Adcock, Alfred Schaffer
     
                     
                                 
               
      Poets on Stage: Raymond Antrobus
Poetry reading en gesprek met de 'Investigator of missing sounds'. Met vertaling door tolk gebarentaal
  Poets on Stage:
dubbeloptreden van Radna Fabias en Juana Adcock
  Poets on Stage: Finale
Met Ellen Deckwitz, Paul Demets, Bernke Klein Zandvoort, Alfred Schaffer, Anne Vegter, Wout Waanders, Fulco Ottervanger (piano) e.a.
     
                     
                                 
                                 
       
                                 
                                 
           
                                 
      Wout Waanders wint
C.Buddingh'-prijs 2021 voor beste Nederlandstalige poëziedebuut
     
                                 
      Op 11 juni ontving de Nijmeegse dichter Wout Waanders uit handen van juryvoorzitter Ellen Deckwitz de prestigieuze C. Buddingh’-prijs voor zijn debuut bundel ‘Parkplan’. “Een zeer consistente bundel die handelt over de worsteling die het bestaan is, en hoe we daar met onze dagelijkse kleine onderhandelingen toch een kloppend geheel van proberen te maken”, aldus de jury. Andere genomineerden waren Schiavone, René Smeets en Dorien de Wit. De jury bestond uit Ellen Deckwitz (voorzitter), Mylo Freeman en Ilke Froyen. Speciaal voor Poetry International las Wout zijn gedicht 'Een ondergrondse' op een niet nader te noemen locatie. Bekijk hier de videoclip.       
                                 
                                 
       
                                 
                                 
      Zomertip: Poëzie op de Kaap      
                                 
      Het festival gaat op Katendrecht nog even door. Pak de tram, fiets of auto en wandel door het prachtige Katendrecht aan de Maas. Bij de Fenixloods is nog tot 4 juli de poëtische raam-expo Werklicht te zien en tot 29 augustus kan je poëziekasjes zoeken. Leuk voor jong en oud, voor in het weekend of tijdens de lunch.       
                                 
        Poëtische Raam-Wandel-Expositie WERKLICHT#FENIX I. Kunstenaarscollectief WERKLICHT heeft Fenixloods I omgetoverd tot één grote museumvitrine met 100 nieuwe Gesamtkunstwerken van 100 Rotterdamse dichters en 100 Rotterdamse beeldend kunstenaars. Start bij Bed, Bites & Business in FENIX I en wandel langs het werk van onder meer Jeroen Naaktgeboren, Daniël Dee, Jana Beranová, Manuel Kneepkens, Ishmail Kamara, Hans Wap, Dox, Robert van der Kroft, Maureen Versprille, Toine Horvers, Rafaël Philippen, Mohammed Aachboun, Vrouwkje Tuinman en Ahmed Aboutaleb. Te zien t/m 4 juli.      
                             
                                 
        Poëzie kasjes zoeken op de kaap. Wandel nog even door en vind als eerste het poëtische kasje op de Kaap! De ‘kasjes’ met een verrassing van de Klimaatdichters erin liggen verstopt in straten op Katendrecht. Soms in het groen, soms in wat groen had moeten zijn. De coördinaten vind je op onze website. Succes! Te doen t/m 29 augustus.