donderdag 18 februari 2021

Wereldmuseum

 


UPDATE
De sluiting van de musea duurt in ieder geval nog t/m 2 maart.
Op 23 februari volgt een update over de periode daarna. Check de website voor het actuele nieuws.

Vanaf 27 februari 2021 te zien in het Wereldmuseum Rotterdam!
WHAT A GENDERFUL WORLD

In januari 2021 verhuist kleurrijke tentoonstelling What A Genderful World van Tropenmuseum Amsterdam richting de Maas. Als je musea weer open mogen kan jij je direct laten onderdompelen in het diverse spectrum van gender. 

Maak kennis met genderstereotyperingen, zelfexpressie en emancipatie door middel van stukken uit onze collectie, foto, film en mode. Op Fiji dragen politieagenten een rok. Roze is pas sinds de jaren vijftig in het Westen een meisjeskleur. Hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. En in Mexico bestaat naast mannelijk en vrouwelijk nog een derde geslacht: muxe. 

Aan de hand van 7 vragen leidt de expo je langs verschillende topics zoals, bepaalt jouw lichaam je gender en welk gender heeft de macht? Maak kennis met gender als spectrum door middel van stukken uit onze collectie, foto, film en mode. Ervaar het zodra de musea weer open mogen! 

Lees meer

Wereldse gerechten maken met onze chefkoks!
FOODSTORIES VIDEOSERIE
Ingrediënten en recepten reizen samen met mensen en via internet de hele wereld over en eenmaal roerend in de pannen stopt iedereen er bedoeld of onwillekeurig iets van zichzelf in. 

Zo ook de koks van het Wereldmuseum met wie we een videoserie hebben gemaakt waarin zij met veel plezier een aantal gerechten voor jullie koken. In de collectie van de musea van het Nationaal Museum van Wereldculturen en het Wereldmuseum kom je tienduizenden voorwerpen tegen die met eten te maken hebben. Onder ieder filmpje vind je naast het recept ook een blog. Daarin koppelen we het ingrediënt dat in de aflevering centraal staat aan één of meer voorwerpen uit onze collectie. 

Koken met een snufje historische context; dat smaakt dubbel zo lekker!
Lees meer

Doe het zelf activiteiten om kinderen spelenderwijs iets te leren
WERELDSE ACTIVITEITEN VOOR THUIS
Ga thuis aan de slag met onze wereldse activiteiten: van een werelds gerecht tot wereldse spelletjes, van origami tot het bedenken van je eigen feest.

Maak een liefdesbrief van kraaltjes of weef een West-Afrikaans Kante patroon. Doe samen met de kids de ‘Wereld in je huis’-challenge: hoeveel landen kunnen jullie thuis terugvinden?
Lees meer

Opwarmertje!
GENDERFUL WORLD PODCAST 
Luister de Genderful World podcastserie terug! 

In deze podcast gaat onderzoeksjournalist en podcaster, Zoë Papaikonomou, voorbij hij/zij met een co-host en wisselende gasten. In vijf afleveringen bespreken zij wereldwijde gendervraagstukken rondom opvoeding, media, werk en seksualiteit. Deze podcastserie is opgenomen ten tijde van 'What a Genderful World' in het Tropenmuseum. 
Lees meer

Leer de collectie kennen
WERELDSE VERHALEN
Van een blik op onze topstukken tot een kijkje behind the scenes

Onze omvangrijke collectie van maar liefst 450.000 objecten herbergt vele verhalen uit verschillende culturen. In Wereldverhalen lees je een aantal van deze bijzondere verhalen. Ook komen onze bevlogen medewerkers aan bod die je wegwijs maken in hun wereld; van de Pacific tot de Amazone.

Een quick scan door onze topstukken kan ook! In Behind the scenes neem je een kijkje in een aantal restauratieprojecten.
Lees meer

Wereldmuseum © 2021  |  Willemskade 25 - 3016 DM - Rotterdam  |  010 - 2707172
Wereld Museum
bekijk online versie
Zien en doen   |   Plan je bezoek   |   Tickets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten