woensdag 3 februari 2021

Greenpeace 100 % onafhankelijk.

 Greenpeace logo

Onze onafhankelijkheid is onze kracht

Directeur Greenpeace NL Anna Schoenmakers

 
Ik wil je graag open en eerlijk vertellen hoe de campagnes van Greenpeace worden gefinancierd.

Zoals je misschien weet is Greenpeace 100 % onafhankelijk. Om altijd vrij en integer te werk te kunnen gaan, nemen we geen cent aan van bedrijven, overheden of politieke partijen. Vroeger niet, nu niet, nooit niet. Met dank aan donaties van mensen zoals jij beschermen we de oceanen, de bossen en het klimaat.
Ja, ik wil bijdragen

© Greenpeace / Zamyslov Slava

Een lange adem

Elke euro die iemand ons toevertrouwt, is kostbaar en hard nodig. Want de aarde beschermen vergt een lange adem en noeste arbeid. Soms duurt het jaren voor we succes boeken. Plannen maken voor de lange termijn is lastig op basis van eenmalige donaties. Dat maakt ons kwetsbaar en de toekomst onzeker.

Strategisch en daadkrachtig

Om zo effectief mogelijk te zijn, hebben we een sterke basis van doorlopende, maandelijkse donaties nodig. 75 % van ons budget komt van maandelijkse giften. Met dank aan deze structurele steun kunnen we strategisch en daadkrachtig te werk gaan. En vooral ook ver vooruitkijken. Hoe fantastisch zou het zijn als meer mensen ons structureel zouden steunen?

Gaan we de 500 halen?                   

Deze maand gaan we de uitdaging aan. We doen ons best om vóór 1 maart 500 nieuwe maandelijkse donateurs te verwelkomen.

Jij bent eerder samen met ons in actie gekomen. Ik weet dat jij je net als ik zorgen maakt om de toekomst van onze aarde. Dat de bossen, de oceanen en het klimaat je aan het hart gaan. Daarom vraag ik je met klem: wil je ons steunen met een vast bedrag per maand?

Doneer maandelijks aan Greenpeace

Ja, ik doe mee

Minder administratie

Een maandelijks donatie is een van de effectiefste manieren om Greenpeace te steunen. Ik hoor van supporters vaak dat een automatische incasso hen tijd en rompslomp bespaart. En wij zijn minder geld kwijt aan administratie en fondsenwerving, waardoor we nóg meer kunnen bereiken met jouw donatie.

Sluit je deze maand nog aan bij Greenpeace. Jouw doorlopende donatie komt hieraan ten goede:
  • Een gezond klimaat. Samen maken we een einde aan gevaarlijke olieboringen en vervuilende kolencentrales;
  • We voorkomen dat massa’s plastic afval in de oceanen belanden en dat enorme vissersschepen de zeebodem verwoesten;
  • Samen beschermen we de prachtige bossen in de Amazone en Indonesië tegen houtkap en gevaarlijke bosbranden.

Slechts 2 minuten van je tijd

De kans is groot dat je maandelijks betaalt voor het streamen van muziek of films en tv-series. Op eenzelfde manier kun je maandelijks bijdragen aan de bescherming van onze prachtige planeet. Je wordt deel van een groep bevlogen idealisten die zich dag in dag uit inzetten voor gezonde bossen, schone oceanen en een leefbaar klimaat. Jezelf aanmelden kost je slechts een minuut of twee. En je kunt je donatie op elk moment aanpassen of stopzetten. Kan ik op je rekenen?
 
Ja, ik word lid


Alvast heel hartelijk dank,

Anna Schoemakers 
Directeur van Greenpeace Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten