dinsdag 3 juni 2014

Actrice Elle van Rijn bedreigd na kritiek op Geert Wilders

Bewerkt door: redactie − 18/05/14, 18:44  − bron: Redactie/ANP
Schrijfster en actrice Elle van Rijn is bedreigd nadat ze zich vandaag kritisch had uitgelaten over Geert Wilders. Van Rijn en Wilders waren samen te gast in het tv-programma WNL op Zondag. Van Rijn liet aan de PVV-leider duidelijk merken dat ze niet gecharmeerd is van zijn politiek.
  •  U bent daar zelf ook product van. Hoe kan het zo zijn dat u de grenzen dicht wil gooien?
    Elle van Rijn
Van Rijn ging in de aanval nadat de PVV-leider had gereageerd op de onverwacht toegenomen stroom van asielzoekers in Nederland. 'Er is maar een oplossing en dat is weer baas worden over onze eigen grenzen', zei Wilders, waarna de schrijfster zich met het gesprek ging bemoeien. Zij herinnerde Wilders eraan de zoon te zijn van een vrouw uit Nederlands-Indië en dat hij zelf getrouwd is met een Hongaarse.

Van Rijn: 'Migratiestromen zijn er altijd geweest (...) U bent daar zelf ook product van. Hoe kan het zo zijn dat u de grenzen dicht wil gooien?' Op de vraag hoe Wilders dit standpunt kan innemen was de PVV-leider kort: 'Misschien omdat ik gezond verstand heb.' Net als premier Rutte vindt Wilders dat Nederland deze explosieve toename van asielzoekers niet aankan. De PVV-leider vindt het absurd dat staatssecretaris Teeven (Justitie) vluchtelingen uit Syrië in Nederland opvangt, maar dat er bejaarden uit verzorgingstehuizen worden gezet.

Ook die uitspraak kon Van Rijn niet bekore. Zij stipte aan dat er geen relatie tussen de opvang van vluchtelingen en de situatie van bejaarden in Nederland bestaat. 'Het is wel duidelijk op welke nieuwe stemmers u hoopt', reageerde Van Rijn. En dat 43 procent van de Nederlanders het met Wilders eens zou zijn wat betreft zijn 'minder Marokkanen'-standpunt: daar gelooft Van Rijn niets van. 'U strooit de hele tijd maar met getallen en eerlijk gezegd geloof ik er geen zak van.'
  • © anp.
    Elle van Rijn
Bedreigd
Aan het Radio1-programma De Perstribune liet een geschrokken Van Rijn later op de dag weten dat ze allemaal mailtjes binnen had gekregen. 'Heel positieve, maar ook heel negatieve'.

'Ik ben nogal geschrokken van de felle reacties', vertelt ze aan RTL Boulevard. 'Het punt dat ik naar Wilders wilde maken en dat ik ook naar aanleiding van de hate-spam zou willen maken is: waarom is elke nuance verdwenen? Op deze manier wordt een samenleving vol haat gecreëerd die gebaseerd is op louter angst. Laten we proberen om samen de problemen aan te pakken in plaats van elkaar als vijanden te zien. Samenwerken in plaats van tegenwerken.'

Van Rijn zou van plan zijn om aangifte te doen. Wilders heeft niet gereageerd op de bedreigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten